Atenţie! O nouă metodă de jefuit bătrânii: «Hoţii m-au lăsat fără pensie!»

16 aprilie 2013 14:52   Național
Ultima actualizare:

Hoţii nu duc lipsă de imaginaţie şi au găsit un nou mod de a face bani. Prima victimă, Ana Sfichi, o pensionară de 75 de ani din sectorul 4 al Capitalei. Luni dimineaţă, femeia s-a trezit la uşă cu omul de serviciu şi cu un individ necunoscut.

„Mi-a zis că are de lăsat un colet pentru preşedintele asociaţiei de proprietari, să-i achit contravaloarea de 800 de lei, după care preşedintele urma să-mi returneze banii", ne-a spus femeia. Individul, care avea în jur de 30-35 de ani şi era îmbrăcat într-o geacă bleumarin, a simulat la telefon o conversaţie, care să-i sporească încrederea pensionarei, cunoscând inclusiv numele şefului de bloc, dar şi pe al ei.

„După ce a plecat, l-am sunat pe preşedinte şi mi-am dat seama ce grozăvie am păţit. M-a lăsat fără banii de pensie", ne-a mai spus femeia. La zece minute de la incident, pensionara și cu un echipaj al poliţiei au încercat să dea de urma hoţului, fără succes însă. Coletul a fost deschis la Poliţie, iar înăuntru era o tigaie. Acum, poliţiştii continuă cercetările pentru a-l depista pe cel care a lăsat-o pe bătrână fără bani.

Sfaturi de la poliţişti

Verificaţi autenticitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a altor persoane (rude, cunoştinţe) ce îţi pot oferi informaţii suplimentarePuneţi cât mai multe întrebări;Nu depuneţi bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid către persoane necunoscute;Dacă aţi fost victima unei înşelăciuni, apelaţi imediat 112;Spuneţi prietenilor şi cunoştinţelor despre acest mod de operare şi sfătuiţi-i să fie precauţi.

Mai multe