Atenție! Poți fi infectat chiar dacă testul PCR e negativ

14 octombrie 2021 15:21   Național
Ultima actualizare:

După ce un studiu MedLife a arătat că testele rapide nu sunt atât de eficiente, putând detecta doar unul din două cazuri pozitive, iată că nici testele RT-PCR nu sunt 100% sigure. Analizând peste 50.000 de probe de tip RT-PCR, OK Medical a ajuns la concluzia că testarea trebuie făcută doar după apariția simptomelor, pentru a avea un rezultat corect.

„Spre deosebire de variantele anterioare SARS-CoV-2, tulpina Delta poate fi detectabilă doar după momentul apariției simptomelor. În conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecției se recomandă a fi efectuată cumulând rezultatul testului cu simptomatologia și istoricul pacientul. Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, în prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMĂ fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore”, se arată în comunicatul publicat pe Facebook de centrul de testare.

Concret, poți avea rezultat RT-PCR negativ, dar să fii infectat și să te pozitivezi peste o zi sau două. Astfel, în situația în care apar simptomele la scurt timp după un rezultat negativ, specialiștii spun să repetați testul.

Mai multe