Atenționare de călătorie pentru Ungaria

22 octombrie 2014 7:58   Național
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei că a fost emis Cod roșu de ploaie și vânt pentru mai multe județe din centrul, sud-vestul și nord-vestul țării. Acesta este valabil pentru miercuri, 22 octombrie.

Județele vizate de atenționarea Cod roșu de ploaie și vânt sunt: Gyor-Moson-Sopron, Fejer, Komarom-Esztergom, Somogy, Veszprem și Pest, inclusiv Budapesta.

Potrivit MAE, în aceste regiuni vântul va atinge viteze de peste 70-80 Km/h, fenomen însoțit de ploi abundente, înregistrându-se precipitații de peste 30-40 litri/m pătrați, în 24 de ore, și grindină sub 2 cm diametru.

„După trecerea frontului atmosferic rece, favorabil producerii grindinei, vântul se va intensifica, ajungând să atingă, în rafale, viteze de peste 100 — 110 Km/h, în timpul serii și al nopții de 22 spre 23 octombrie 2014. Județele Baranya, Bacs-Kiskun, Heves, Nograd, Tolna, Vas și Zala se vor afla, în același interval de timp, sub Cod portocaliu de ploaie și vânt. În aceste regiuni, viteza maximă a vântului, în rafale, este preconizată a atinge 90 Km/h, iar precipitațiile se vor situa în jurul valorii de 20-30 litri/m pătrat în 24 de ore”, potrivit MAE.

Restul teritoriului Ungariei se află sub atenționare de Cod galben de vânt și ploaie, cu viteze maxime ale vântului de 70 Km/h și precipitații de 20 litri/m pătrați, în 24 de ore. Aceste coduri sunt valabile până la data de 23 octombrie 2014.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte site-urile de specialitate și să urmărească site-ul MAE, la rubrica „Sfaturi, alerte de călătorie” pentru informații actualizate, înainte de a se deplasa în străinătate.

Mai multe