Aterizare de urgență pe aeroportul Otopeni. Totul s-a petrecut după o alertă de febră tifoidă

18 septembrie 2018 22:32   Național
Ultima actualizare:

Un avion Turkish Airlines care a plecat de la Istanbul a fost nevoit să aterizeze de urgență pe Otopeni la ora 19 și 55 de minute, cu 290 de oameni la bord, din cauza unei persoane suspecte de febră tifoidă.

UPDATE: Persoana suspectă a fost transportată la spitalul Victor Babeș, după ce un medic a constatat că nu există niciun pericol pentru ceilalți pasageri, a spus șeful DSU, Raed Arafa

Conform digi24.ro, persoana suspectă ar fi chiar un cetățean român. Avionul a fost izolat și blocat pe pistă până când s-a constatat că ceilalți pasageri nu sunt în pericol.

Mai multe echipaje acordă de urgență îngrijiri medicale pasagerului. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și șeful DSU au mers la aeroport pentru a examina situația.

El a explicat de unde a pornit alerta: soția bărbatului a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță, spunând că soțul ei se întoarce din Africa, unde a fost diagnosticat cu febră tifoidă. S-a întâmplat însă în urmă cu o lună, iar bărbatul a primit tratament acolo, a adăugat Arafat.

Mai multe