Aţi primit o felicitare? Ştiţi să descifraţi temperamentul expeditorului?

22 decembrie 2011 10:02   Național
Ultima actualizare:

Deseori, ne preocupă starea de sănătate a unei persoane-rudă sau prietenă, dar şi trăsăturile de caracter reale ale partenerilor de afaceri. Dincolo de aparenţe, analiza scrisului unei persoane descifrează aceste enigme. Trebuie să avem încredere într-o persoană anume?

Aceasta poate fi confidenta noastră? Ne îngrijorează faptul că o prietenă, veselă din fire, devine tot mai apatică şi de ce ?! Există zeci de exemple, care dovedesc că o persoană se  închide în carapacea ei, că păstrează aparenţele. Cineva neavizat poate fi convins, multă vreme, că totul este ok! într-o relaţie...Până într-o zi... În orice situaţie, grafologia descâlceşte cele mai ciudate enigme.

De sărbători primiţi urări de bine de la rude, prieteni, colegi şi de la noile voastre cunoştinţe. La rândul vostru, trimiteţi felicitări celor pe care-i apreciaţi sau îi iubiţi. Ştiţi să descifraţi urările personalizate? Dar temperamentul expeditorului?

Culoarea pastei sau a cernelei cu care este scrisă felicitarea voastră este un criteriu important privind expeditorul. Specialiştii analizează trăsăturile de caracter şi după culoarea cernelii folosite, şi după cum variază în scris unele litere. Adunaţi aceste amănunte referitoare la „ghidul” persoanelor care vă preocupă:

În scris, culoarea albastră este folosită frecvent, indiferent de conţinutul mesajului trimis. Este o culoare veselă şi sugerează că persoana care a scris este o fire deschisă dialogului şi confesiunilor. În principiu, oricâte probleme ar avea expeditorul care foloseşte în scris această culoare, este flexibil şi chiar prietenos în dialogul cu ceilalţi.

Cerneala, pasta neagră, sunt folosite în scris de persoanele care respectă convenienţele sociale. Este o culoare mai impunătoare decât culoarea albastră şi o întâlnim în scrisul persoanelor oficiale, a şefilor şi persoanelor de decizie.

Totuşi, culoarea roşie, folosită frecvent, este şi mai impunătoare decât cea neagră. Preferinţa pentru acestă culoare o întâlnim la persoanele foarte orgolioase. Totdeauna, cei care aleg această culoare în scrisul curent vor să fie în centrul atenţiei. În acelaşi timp, pasta roşie este folosită şi de persoanele sentimentale sau senzuale. Cerneala sau pasta verde  sunt preferate de tineri şi de cei care vor să fie foarte originali, foarte diferiţi în anturajul lor.

Vocalele „a mic” şi „o mic” indică discreţia sau, dimpotrivă, indiscreţia persoanei care scrie. În acest caz, când aceste vocale nu se scriu „ ca la carte”, adică nu se închid complet în scriere, arată că expeditorul felicitării este o persoană foarte curioasă şi dornică să comenteze secretele care i se încredinţează.

Deseori, acest tip de vocale este specific bârfitorilor. 

Persoană indicretă.

Când aceste vocale sunt închise sau conţin şi un nod, arată că se poate conta pe acea persoană care ne-a felicitat; în orice context, este vorba despre o persoană care se poate stăpâni şi nu divulgă secretele încredinţate.

Persoană discretă.

Persoană cu o mare sensibilitate.

Când punctul pe „i” este îngroşat, avem în faţa noastră un caracter dur şi, deseori, răzbunător.

Mai multe