Au apărut informații despre mașina în care a murit Condrea

14 iulie 2016 14:02   Național
Ultima actualizare:

Expertiza tehnică în cazul mașinii lui Dan Condrea a fost finalizată. Potrivit procurorului general al României, Augustin Lazăr, aceasta nu avea probleme de direcție și de frânare înainte de impact.

Informația a fost anunțată astăzi, însă, datele finale ale expertizei vor fi făcute publice abia săptămâna viitoare.

Asta ne conduce din ce în ce mai mult spre varianta că patronul Hexi Pharma s-a sinucis. Totodată, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a vorbit și despre prejudiciul în dosarul Hexi Pharma. Suma se ridică la 70 de milioane de lei.

”Există circa 280 de părți civile în unități spitalicești care s-au constituit părți civile în cauză. Vom vedea în continuare cum se va delimita o secțiune a dosarului care să poată fi soluționată într-un termen rezonabil, până prin toamnă – o secțiune a acestei cauze”, a spus procurorul general.

Anterior, procurorii Parchetului General stabiliseră prejudiciul produs spitalelor de către compania Hexi Pharma la 28 de milioane de lei. În perioada 2012-2016 compania a încheiat contracte cu 150 de spitale, iar valoarea acestora depășea 50 de milioane de lei.

Dan Condrea a murit pe 22 mai într-un grav accident rutier.

S-a izbit cu mașina, la 150 km/h, de trei copaci de pe marginea drumului dintre Buftea și Mogoșoaia.

Impactul a fost atât de violent încât soția l-a recunoscut doar după haine.

A doua zi urma ca omul de afaceri să fie audiat la DNA în dosarul dezinfectanților diluați și existau informații că erau șanse mari să fie reținut.

Mai multe