Au betonat gura de metrou pentru un an

30 iunie 2015 22:19   Național
Ultima actualizare:

Accesul în subteran la staţia Eroilor, în zona Spitalului Universitar, a fost limitat la o singură intrare, din cauza lucrărilor la Magistrala a V-a. Muncitorii au betonat şi asfaltat o gură de metrou pentru executarea tunelurilor viitoarei staţii Eroilor 2.

Vreme de un an, bucureştenii care circulă cu metroul vor avea doar o poartă de acces la Eroilor 1, în zona Spitalului Universitar. Cealaltă a fost betonată, iar peste a fost turnat asfalt pe care acum circulă maşinile.

Circulaţia auto a fost deviată prin Parcul Eroilor, iar pietonii nu mai pot traversa Splaiul Independenţei decât pe la „zebrele” de la spital. „Ieşirea a fost închisă ca urmare a lucrărilor care vor începe la staţia subterană Eroilor 2. Totodată, se fac lucrări de substraversare a Dâmboviţei şi se construieşte un tunel de comunicare între staţiile Eroilor 1 şi Eroilor 2. Această ieşire va fi redeschisă peste aproximativ un an”, ne-au spus surse din cadrul Metrorex. Splaiul Independenţei a fost blocat circulaţiei maşinilor pe o distanţă de circa 100 de metri.

Aici, utilaje grele ale constructorului de metrou fac săpături pe mijlocul şoselei, de întărire a malurilor Dâmboviţei, pentru ca acestea să nu se prăbuşească în timpul amenajării staţiei Eroilor 2. Lucrările fac parte din proiectul de realizare a primului tronson al Magistralei a V-a (Râul Doamnei-Eroilor). Acesta are 9 staţii, se întinde pe 6,2 km şi ar trebui inaugurat la sfârşitul anului 2016.

Mai multe