Au câştigat la loto şi au ajuns faliţi!

23 februarie 2015 22:47   Național
Ultima actualizare:

Ieri milionari, azi falimentari. Iată poveştile celor mai ghinionişti oameni care au câştigat la loto. Ce au păţit cei care s-au îmbogăţit peste noapte şi au "tocat" banii fără să se gândească la consecinţe.

Românul care a câştigat la loto în 2008, 7 ani de ghinion

Mihai Cazacu, originar din Iaşi, a câştigat la loto 3.8 milioane de euro, în anul 2008. După ce s-a umplut de bani, Cazacu a investit o parte din bani în firma de construcţii pe care o deţinea dinainte.

Văzundu-se proprietarul unei averi mai mari decât ar fi visat vreodată, ieşeanul a “spart” o bună parte din bani pe maşini de lux, vile somptuoase şi excursii pe toată planeta. În vara aceluiaşi an, a fost prins beat la volanul noului său bolid, un Audi Q7, în valoare de 100.000 de euro. S-a lăsat cu un dosar penal, însoţit de o condamnare la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. La începutul anului 2014, Mihai Cazacu a aterizat în mijlocul unui nou scandal.

Frate, frate da' brânza-i pe bani

"Au venit la mine mai multe persoane pe care nici măcar nu le cunoşteam foarte bine, să mă roage să le împrumut bani pentru diverse afaceri. Pe mulţi i-am ajutat atunci", a spus Cazacu.

La 6 ani după ce a câştigat la loto, ieşeanul a tras o sperietură soră cu moartea. A ajuns să depună plângere împotriva unui interlop ieşean, susţinând în faţa procurorilor că a fost sechestrat, bătut şi şantajat din cauza unei presupuse datorii. Problemele s-au ţinut în lanţ pentru ghinionistul norocos. Câteva luni mai târziu, în vara anului 2014, Tribunalul Iaşi a deschis procedura de faliment împotriva firmei lui Cazacu. Acum, în 2015, firma este pe numele altcuiva iar o bună parte din bani s-au cam dus pe apa sâmbetei.

A câştigat la loto 420.000 de euro, dar soţia a spălat panatalonii în care era biletul

Un gălăţean a câştigat la loto în 2013 o sumă fabuloasă: 420 000 de euro. Cu aceşti bani şi-ar fi putut cumpăra 10 locuinţe în Galaţi şi 8 maşini de lux. Din păcate însă, gălăţeanul nu a revendicat premiul.

Angajata de la loto care a vândut biletul câştigător a declarat că, în 20 de ani de carieră, nu s-a întâlnit niciodată cu o astfel de situaţie:

"Îmi pare foarte rău că nu şi-a ridicat banii. Era prima oara când agenţia noastră a dat un bilet câştigator la categoria I la 6/49. Eu cred că ori nu ştie că a câştigat, dacă e plecat din ţară, ori nu mai are biletul din cine ştie ce motive”, a declarat angajat agentiei loto.

Se pare că soţia bărbatului nu ştia că acesta jucase la loto, cu atât mai puţin că tocmai câştigase. Suma a rămas în bugetul Loteriei Române.

Cu o situaţie asemănătoare s-a confruntat Stelian Ogică. Acesta a câştigat la loto în anul 2001, dar a fost tâlhărit în scara blocului. După ce l-au învineţit, atacatorii l-au lăsat şi fără biletul câştigător. Povestea lui Stelian a ajuns la urechile poliţiştilor, care au considerat că jucătorul ar fi falsificat biletul presupus câştigător. În cele din urmă, a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Un gunoier a câştigat la loto 11 milioane de lire, dar i-a “spart” pe prostituate şi droguri

Era învăţat cu saci de gunoaie şi s-a trezit cu saci de bani. Gunoierul englez Michael Carroll a câştigat la loto 11,2 milioane de euro. Neştiind să investească sau să-i cheltuiască raţional, gunoierul a dat toţi banii pe prostituate, droguri şi maşini scumpe.

După câţiva ani, a ajuns mai sărac ca la început şi se ruga de foştii lui angajatori să-l primească înapoi. Nici acum nu are un loc de muncă.

A jucat la cazino toţi banii pe care i-a câştigat la loto

În anii ’80, Evelyn Adams a câştigat la loto de două ori. După cele mai norocoase două duminici din viaţa lui s-a ales cu 5,4 milioane de dolari. Ulterior, a dat în patima jocurilor de noroc. “Graţie” viciilor cu care s-a pricopsit după câştig, a pierdut toţi banii. Acum trăieşte într-o rulotă, informează bussinessinsider.com.

A cheltuit, pe cocaină, 3 milioane de dolari pe care i-a câştigat la loto

William Hurt a câştigat la loto 3,1 milioane de dolari în 1989. Din cauza anturajului, William a ajuns să consume cocaină, ocazional. Până la dependenţă nu a fost decât un pas.

Crezând că sacul său de bani nu are fund a început să consume zilnic. Peste doi ani, soţia l-a părăsit, a pierdut custodia copiilor şi după ce s-a falimentat, a fost arestat pentru tentativă de omor.

La doar 16 ani, a câştigat la loto 2 milioane de lire şi acum e cameristă

Callie Pogers a câştigat la loto, în anul 2003, suma de 1,9 milioane de lire sterline. Şi-a pus silicoane de 12.000 şi, în rest, a spart toţi banii pe petreceri şi excursii exotice.

La 6 ani după ce a “pocnit-o” a încercat să se sinucidă de două ori, pentru că a rămas falită. Soţul a părăsit-o iar, acum, trebuie să-i îngrijească singură pe cei doi copii. După scurta perioadă de dezmăţ fără limite în care petrecea nopţi în cele mai scumpe hoteluri de pe glob, Callie a ajuns din nou la un hotel exclusivist…cameristă.

Mai multe