Au crezut că începe războiul!

26 mai 2014 19:05   Național
Ultima actualizare:

Explozie puternică, duminică noaptea, într-o localitate suceveană! O spălătorie auto s-a făcut una cu pământul după ce a sărit în aer din cauza unei acumulări de gaze. Efectul a fost atât de puternic, încât o casă a rămas fără acoperiş, iar mai multe locuinţe s-au ales cu geamurile sparte.

Au crezut că au început bombardamentele. Asta au spus sătenii din Mălini, treziţi în toiul nopţii de o bubuitură puternică. Geamurile caselor s-au spart, iar oamenii au ieşit panicaţi pe străzi. S-au liniştit. Nu era război, însă spălătoria auto din capătul străzii era una cu pământul.

Sărise în aer de la o acumulare de gaze. Suflul exploziei a fost atât de puternic încât şi geamurile de la Căminul Cultural, acolo unde avea loc o nuntă, au fost distruse. Chemat în mare grabă de acasă, proprietarul spălătoriei a privit devastat, dezastrul. Toată agoniseala lui, în jur de 100.000 de euro, era investită în această afacere.

Explozia s-a produs de la o butelie de aragaz

„Am lucrat aproape 20 de ani în străinătate să fac bani şi s-a ales praful de munca noastră", s-a plâns Gheorghe Maganu. Chiar dacă iniţial s-a luat în calcul şi varianta unei mâini criminale, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt siguri că totul a fost un accident.

A fost o acumulare de gaze combustibile care, l-a pornirea unui ventilator de la un aparat frigorific, a declanşat explozia. Gazul s-a scurs de la butelia de aragaz", a concluzionat generalul de brigadă Ion Burlui, şeful ISU Suceava. În urma distrugerilor provocate de explozie nu se mai poate recupera aproape nimic, iar proprietarul nu avea nici asigurare.

Mai multe