Au încercat să prindă maimuţa cu minciogul

15 aprilie 2018 19:55   Național
Ultima actualizare:

Asta da “maimuţăreală”! Autorităţile locale şi forţele de intervenţie au fost puse în dificultate sâmbătă dimineaţă, când o maimuţă a fugit de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ. Animalul ghiduş, un mascul din specia macac, s-a refugiat pe acoperişurile unor case de pe strada Ştefan cel Mare, iar capturarea lui a însemnat o întreagă aventură.

Un mascul şi o femelă din specia macac au ajuns joi la Zoo Piatra Neamţ, pentru a îmbogăţi oferta parcului. Cele două maimuţe au fost duse, conform procedurii, la un medic veterinar, pentru deparazitare. Într-o secundă de neatenţie, în timpul manevrei de transfer din cuşcă, masculul a tulit-o şi s-a urcat pe acoperişurile caselor de pe strada Ştefan cel Mare, scrie adevarul.ro. 

Alertate de o femeie, echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de la Jandarmi, de la Poliţia Locală şi de la firma de salubritate au împânzit zona, însă eforturile de capturare a primatei au fost sortite eşecului. Problema s-ar fi rezolvat repede, dar ghinionul a făcut ca singurul medic veterinar autorizat să folosească un pistol cu tranchilizant să fie plecat din oraş. Speriată de toată zarva creată, maimuţa a început să sară de pe un acoperiş pe altul, iar la un moment dat chiar a traversat strada, printre maşinile care circulau, urmărită de un îngrijitor care încerca să o prindă cu minciogul folosit pentru scoaterea peştelui din apă.

A fost sedată cu un cartuş tranchilizant

Strădania omului care se chinuia să-şi ţină echilibrul pe schelele unei case şi să mânuiască şi minciogul în acelaşi timp a stârnit hohote de râs pentru martorii scenelor. „Dacă-i dădeau pace, el se întorcea în linişte la femelă, singur. Atâta tam-tam, de parcă a scăpat tigrul sau ursul“, i-a spus subprefectului de Neamţ unul dintre responsabilii firmei care administrează activitatea parcului. 

În cele din urmă, maimuţa fugară a fost capturată cu ajutorul unei echipe de la firma locală de salubritate. Ajunsă pe acoperişul unei vile de lângă Grădina Zoologică, maimuţa a fost sedată cu un cartuş tranchilizant şi apoi a fost relocată în boxa din parc. Întreaga operaţiune s-a încheiat după mai bine de cinci ore de la momentul evadării.   

Mai multe