Au înfruntat canicula să vadă spectacolul de pe cer

22 iulie 2017 20:18   Național
Ultima actualizare:

Mii de oameni s-au adunat sâmbătă (22 iulie) la Aeroportul Băneasa din Capitală pentru a urmări un impresionant spectacol pe cer. Acolo, sus, circa 200 de piloţi s-au întrecut în acrobaţii la manşa a peste 100 de aeronave civile şi militare, în cadrul Bucharest International Air Show (BIAS) 2017, cel mai mare show aviatic al anului.

Nu a mai contat că afară temperatura depăşea lejer 35 de grade Celsius. Oameni de toate vârstele, echipaţi bine cu sticle de apă, ochelari de soare, pălării, umbrele, chiar şi corturi, s-au instalat pe platforma Aeroportului Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu să vadă evoluţia avioanelor şi a elicopterelor. „Ne-am luat haine subţiri, cremă de plajă, apă şi mâncare, dar şi o păturică să avem pe ce sta jos. E frumos, mi se face pielea de găină”, a mărturisit Laura, o tânără venită cu prietenii. „Toată stima pentru piloţi. Stau cu sufletul la gură când îi văd cât de aproape zboară unul de altul”, a spus un spectator. „Mie mi-au plăcut avioanele care au făcut o inimă pe cer”, a completat o fetiţă.

Show-ul aviatic a început la ora 10.00 şi s-a terminat la ora 21.30 cu un superb foc de artificii. Pe tot parcusul zile, programul a fost unul dinamic. Aşii aviaţiei civile şi militare din România, dar şi din străinătate au încântat spectatorii cu acrobaţii aeriene uluitoare şi exerciţii de o precizie matematică.

Mai multe