Au murit răpuși de virusul în care n-au crezut

14 ianuarie 2021 7:46   Național
Ultima actualizare:

Câteodată, soarta are metode ciudate de a ne arăta că greșim. Iar palma menită să ne trezească la realitate vine prea târziu și prea dur.

Ne-o demonstrează regretatul Bogdan Stanoevici, unul dintre contestatarii înfocați ai măsurilor de protecție. „Pentru mine, masca este o botniță. Nu vă apără de coronavirus, oameni buni. Eu nu o port pentru că sunt sănătos”, spunea el. Iată că la jumătatea lunii noiembrie s-a infectat, a ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă, a fost supus unor proceduri complicate, însă nu a supraviețuit. Și alți coronasceptici au primit aceeași lecție fatală.

Să ne aducem aminte de șoferul de tir Marian Giurea, un român din Vâlcea stabilit la Paris, care în primăvară întreba pe Facebook: „A văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona? Vă rog frumos să-mi ziceți și mie să nu mor prost”. A primit răspunsul o lună mai târziu, când el însuși s-a infectat și a ajuns pe un pat de spital. Nu a supraviețuit.

Starețul Ghelasie, unul dintre discipolii lui Arsenie Boca, s-a îmbolnăvit și el, la începutul lui noiembrie, iar în nici două săptămâni a murit. În ultima sa predică, din 26 octombrie, îi îndemna pe enoriași să nu se teamă de coronavirus: „Vor să vă închidă, să nu vă mai lase să vă împărtășiți, că la potir e boala, auzi!”, spunea el.

Ionuț Câmpean, un jandarm din Sibiu, a murit la 43 de ani, într-o zi de miercuri, 28 octombrie. Înainte de îmbolnăvire, bărbatul scria pe pagina lui de socializare mesaje anti-mască și credea că cei care spun că au COVID au fost plătiți. „Pentru cei cu creierul la ei viața merge înainte. Pentru restu masca”, e unul dintre mesajele lui.

Mai multe