Au primit 11.000 € că erau să moară pe Costa Concordia

15 martie 2012 18:20   Național
Ultima actualizare:

Au plecat în vacanţă de lux pe vapor de croazieră. Au crezut că se întorc cu amintiri superbe şi multe, multe fotografii. Au trăit însă coşmarul vieţii lor: nava a naufragiat în apropiere de ţărmul Italiei. Dumnezeu i-a ţinut în viaţă, iar acum compania vinovată le-a trimis şi despăgubirile promise.

În urmă cu câteva zile, Costa Crociere, compania care este proprietara navei Costa Concordia care a naufragiat pe 13 ianuarie 2012 a plătit despăgubirile turiştilor: câte 11.000€ de om.

Liliana Stoian, din Bucureşti, a fost pe croazieră împreună cu soţul şi cei doi copii: de 13, respectiv de 15 ani. Era ultima zi de vacanţă când vasul de lux s-a scufundat.

„Ne-am pierdut hainele, bijuteriile, aparatele foto, telefoanele, un laptop", spune ea. Au fost printre ultimii de pe vas care s-au salvat.

„Ne-am urcat în ultima barcă de pe partea care s-a lăsat în apă. Barca avea 150 de locuri şi noi am fost peste 200. În barcă au fost şi membri ai echipajului", povesteşte supravieţuitoarea.

Acum a primit în cont atât ea cât şi restul familiei sumele plătite ca despăgubire pentru clipele de groază prin care au trecut.

Click!spune

Vasul Costa Concordia a naufragiat la 13 ianuarie 2012, în apropiere de Insula Giglio, în vecinătatea coastelor de vest ale Italiei. 25 de oameni au murit, 64 au fost răniţi.

Mai multe