Au rămas şase zile până la Crăciun! Click! îţi spune ce mai ai de făcut

18 decembrie 2011 15:32   Național
Ultima actualizare:

Vine Crăciunul! Dacă nu ai avut timp până acum să faci curăţenie, cumpărături, să alegi bradul şi decoraţiunile şi să cauţi cadouri pentru cei dragi, nu mai pierde timpul! Uite ce ai de făcut în această ultimă săptămână, pentru a avea Sărbători fericite.

Luni. Cumpără bradul şi decoraţiunile!

Dacă nu ai cumpărat bradul şi nici decoraţiunile pentru Crăciun, adică globurile, beteala, ghirlandele şi instalaţia de pom, nu mai pierde vremea!

Te afli pe ultima sută de metri, deci ar trebui să te grăbeşti. Brazi naturali găseşti în toate pieţele, iar dacă doreşti unul artificial trebuie să ştii că hipermarket-urile se întrec în oferte.

În magazine vei găsi şi brazi în ghiveci, la preţuri accesibile. Dar nu este de ajuns să cumperi doar pomul de Crăciun. Trebuie să ai şi cu ce să-l împodobeşti. Prin urmare, următorul tău drum va fi la magazin, la rafturile cu decoraţiuni de sărbătoare.

Marţi. Caută cadourile potrivite!

Goana după cadouri trebuie să înceapă de dimineaţă. În primul rând, magazinele sunt mai goale şi te poţi mişca în voie.

În al doilea rând, vei avea mai mult timp la dispoziţie să cauţi cadourile pe care doreşti să le oferi celor dragi.

Înarmează-te cu multă răbdare, pentru că alegerea cadourilor poate dura chiar şi o zi întreagă. Nu uita să cumperi hârtie pentru ambalat, dar şi pungi viu colorate în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Miercuri. Ultimele cumpărături

Cumpărăturile continuă şi în ziua de miercuri. Acum este momentul să alegi alimentele pentru masa de Crăciun.

Atenţie! Citeşte cu atenţie eticheta produselor şi, mai ales, termenul de garanţie al acestora. Alege cu grijă carnea de porc care trebuie cumpărată numai din magazine autorizate şi care prezintă pe carcasă ştampila sanitar-veterinară.

Joi. Pregăteşte cozonacii!

Miercuri ai făcut cumpărăturile, joi te poţi ocupa de gătit. Ai de preparat cozonacii şi prăjiturile. De asemenea, poţi pregăti ingredientele pentru salata de boeuf, dar poţi pregăti şi carnea de friptură.

Mai ales dacă te-ai gândit la un preparat sofisticat şi trebuie să laşi carnea la fezandat. Organizează-te în aşa fel încât să ai timp pentru fiecare fel de mâncare în parte.

Astfel, în timp ce cozonacii sunt puşi la crescut, poţi tranşa carnea pentru friptură. În timp ce cozonacii sunt la cuptor, poţi să pregăteşti legumele pentru salata boeuf.

Vineri. Este ziua curăţeniei!

Zilele trecute ai fost la cumpărături, ai ales bradul, decoraţiunile şi cadourile, şi ai cam făcut dezordine în casă. Înaintede a face curăţenie, trebuie să termini cu gătitul.

Au mai rămas de făcut friptura, sarmalele şi de amestecat salata. Apoi este momentul să te ocupi de curăţenie.

În primul rând, fă ordine în bucătărie, spală aragazul şi cuptorul, apoi faianţa pătată de ulei şi grăsime, gresia şi aparatura electrocasnică.

Urmează celelalte camere: baia, holul, sufrageria şi dormitoarele. Ce ţi-a mai rămas de făcut? Să amenajezi locul în care vei aşeza şi împodobi bradul.

Sâmbătă. Împachetează cadourile!

Sămbătă seară e Ajunul Crăciunului. Nu ţi-au mai rămas multe de făcut în această zi. Doar să împachetezi cadourile în pungi şi hârtie colorată, să scrii felicitările pentru prieteni şi familie, iar seara să împodobeşti bradul şi să-l aştepţi cuminte pe Moşul.

Mai multe