Au salvat copilul căzut în puţul adânc de 15 metri

1 iulie 2018 19:28   Național
Ultima actualizare:

A avut zile! Un copil de numai 2 ani a căzut duminică dimineaţă, 1 iulie, într-un puţ din curtea casei, în comuna Coşoveni (Dolj). Micuţul a fost până la urmă recuperat şi dus la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

Prichindelul care a alunecat în puţul adânc de 15 metri adâncime era luat în plasament împreună cu fratele său, în vârstă de 6 ani. Familia susţine că frăţiorii se jucau în casă. “Era în pat, apoi a ieşit în curte şi a căzut. Noi aveam pe acel puţ o buturgă, dar un vecin a fost aseară la noi, a umblat acolo şi a uitat să pună lemnul la loc. A lăsat doar un capac din plastic, pe care copilul l-a dat imediat jos”, a explicat bărbatul în grija căruia se afla micuţul. Vecinii sustin că puştii erau bine îngrijiţi de familia adoptivă.

Diametrul puţului e de 40 de centimetri, iar şansa copilului a fost că a rămas chiar deasupra apei, deşi puţul avea 15 metri adâncime. Un pompier din echipajul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj a reuşit să intre în fântână şi l-a apucat de mâini, reuşind să-l aducă la suprafaţă. Copilul a fost transporat la spital pentru investigaţii, dar era conştient şi nu avea decât zgârieturi pe corp. 

Anul trecut, în luna aprilie un copil având aceeaşi vârstă, 2 ani, a căzut în puţul din curtea casei, în comuna Balta Sărată (Telorman). După o operaţiune care a durat peste zece ore, pompierii au izbutit să-l salveze pe micuţ. După mai multe zile de spitalizare, băieţelul s-a întors sănătos acasă.

Mai multe