Au salvat o viaţă, apoi s-au prăbuşit în lac. Asistenta îşi anunţase iubitul că e însărcinată înainte să urce în elicopter

15 decembrie 2014 21:19   Național
Ultima actualizare:

Au transportat cu bine o pacientă bolnavă de la Tulcea la Constanţa, dar la întoarcere s-au prăbuşit cu elicopterul în apele Lacului Siutghiol din staţiunea Mamaia.

Martorii accidentului aviatic spun că imediat după prăbuşirea aparatului de zbor, în jurul orei 16.20, s-au auzit strigăte de ajutor şi a durat câteva zeci de minute până la sosirea primei ambarcaţiuni de salvare.

Potrivit Neptun TV, un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care a ajuns la faţa locului, a uitat să aducă şi motorul bărcii de salvare. Prin urmare, aceştia au plecat în căutarea celor patru dispăruţi la bordul unei bărci fără motor, vâslind. La scurt timp, una dintre supravieţuitoare, medicul Laura Vizireanu, a fost adusă la mal şi stabilizată după 40 de minute de resuscitare.

Însă ceilalţi membri ai echipajului - un pilot, un copilot şi o asistentă - nu fuseseră încă găsiţi. “Sunt, probabil, prinşi în epavă. Sunt şanse mici de supravieţuire după timpul petrecut în apa îngheţată”, a spus Raed Arafat, care a plecat spre locul accidentului.

Şalupe, bărci pescăreşti, scafandri şi zeci de persoane au participat la căutări. Printre cei dispăruţi se află şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton (38 de ani), care tocmai îşi anunţase iubitul că e însărcinată.

Elicopterul avea doar un an de funcţionare

Aparatul de zbor avea numai un an de funcţionare şi fusese achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa în noiembrie 2013, fiind dat în comodat serviciului SMURD în urmă cu o lună. Ieri, elicopterul fusese solicitat în jurul orei 13.00, la Tulcea, pentru a transporta un pacient la Spitalul Judeţean Constanţa. În momentul prăbuşirii, elicopterul se îndrepta spre baza Mihail Kogălniceanu pentru realimentare.

Mai multe