Au scos la vânzare brazii împodobiţi de Crăciun

12 februarie 2016 22:14   Național
Ultima actualizare:

Globuleţe, beteală sau brazi de Crăciun gata împodobiţi, toate-s la vânzare pe Internet. E adevărat, nu mai e sezonul lor, dar preţurile sunt pomană curată. Românii mai strânşi la pungă se străduiesc să valorifice tot ce le-a rămas prin case după Sărbători.

„Brad artificial cu globuri, beteală şi instalaţie. Se vinde exact cum se vede în poze”. Sau: „Brad de 22 cm, în stare foarte bună, model clasic”. Sau: „12 globuri argintii, toate la 5 lei”. Sunt doar câteva dintre miile de anunţuri care au împânzit Internetul acum, în prag de primăvară. Motivul e simplu: oamenii şi-au făcut treaba cu ele şi acum încearcă să recupereze din bugetul „spart” de Sărbători. Până la Crăciunul următor mai e destul, iar banii sunt necesari acum. Eşti interesat de un chilipir, dar nu dispui de suma respectivă?

Nu-i problemă! Vânzătorii sunt dispuşi să tocmească sau să ofere produsul la schimb, pe un alt produs. „Dau bradul cu 60 de lei. E în stare impecabilă. Facem şi schimb dacă vrei. Vezi ce ai prin casă care nu îţi mai trebuie şi poate ne înţelegem”, spune Mihai, un tânăr din Ploieşti – Prahova. Pe site-urile de anunţuri nu se găsesc doar lucruri uzate. Genţiana Dobre, din Timişoara, vinde, spre exemplu, o splendoare de brad artificial nou-nouţ cu tot cu suport, pentru doar 75 de lei. Negociabil! „A fost cumpărat de nou cu 100 de lei şi a fost folosit doar două săptămâni, de Sărbători”, a precizat femeia.

Ce mai vând românii pe Internet

Aproape că nu există obiect care să nu fie valorificat pe Internet. Sunt români care au ajuns să-şi scoată la vânzare becurile arse, foarfeca ruginită, papucii roşi de căţel şi chiar costumul de baie sau colăcelul de plajă al copilului.

O tânără din Târgu Mureş vinde pe Internet un costum de baie “aproape nou, purtat doar de două ori”, pentru “doar 30 de lei. Mie mi-e mare”, explică tânăra. Daniela Popa, din Oradea, se străduieşte de ceva vreme să vândă biberonul copilului pentru 17 lei. “A fost folosit de două ori, că l-a refuzat bebeluşul meu. Practic, e ca nou”, spune femeia.

Mai multe