Au stat la coadă ca să se închine la Moaştele Sfintei Maria Magdalena

16 octombrie 2015 22:57   Național
Ultima actualizare:

Încă de dimineaţă, sute de credincioşi s-au adunat, vineri (16 octombrie), la Patriarhia Română pentru a se închina la Moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena, aduse de la Iaşi.

Racla ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti la ora 12.00, însă avionul cu care a fost transportată a întârziat, astfel că moaştele au ajuns la Patriarhie la ora 14.00. În tot acest timp, în faţa bisericii s-au strâns sute de oameni, care au aşteptat câteva ore la coadă pentru a ajunge să se închine. Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, racla cu mâna stângă a Sfintei a fost dusă, vineri după-masă, la Mănăstirea Pantocrator- Drăgăneşti Vlaşca din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului.

Aceasta rămâne aici până luni, când delegaţia Mănăstirii Simonopetra se va întoarce în Sfântul Munte Athos, din Grecia. Sfânta Maria Magdalena a propovăduit Evanghelia în Fenicia, Egipt, Siria şi Roma. Către sfârşitul vieţii, Sfânta Maria Magdalena, împreună cu Maica Domnului, s-ar fi retras în Efes, unde a şi trecut la Domnul.

Mai multe