AUR anunță că va protesta luni în București și toate județele. Mesajul reprezentanților

29 martie 2021 15:32   Național
Ultima actualizare:

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat luni, pe Facebook, că la ora 17.00 va organiza proteste contra restricțiilor anti-pandemie în fața prefecturilor din toate județele și în Piața Universității din Capitală.

”România fierbe și își vrea libertatea înapoi. Guvernul e surd și mut. Presa corupta tace complice. Astăzi (ora 17:00) ieșim, din nou, în stradă, în fața Prefecturii din fiecare județ. În București ne vom alătura protestului din Piața Universității. Libertate!”, a fost mesajul transmis de AUR. 

Într-o postare anterioară, duminică, AUR spunea că ”trăim într-un stat în care Guvernul își sechestreză proprii cetățeni și îi terorizează zi de zi cu amenințări, stastistici panicarde și amenzi. Suntem cu toții în arest la domiciliu pentru o faptă pe care nimeni nu a comis-o.”

Mii de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile orașe ale țării față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricțiile”. Jandarmeria Română a anunțat că protestatarii au fost sancționați și că amenzile pe care le-au aplicat manifestanților s-au ridicat la suma de 99.000 de lei. 

Mai multe