Autobuzele școlare își reiau circulația începând cu 14 septembrie. Care sunt unitățile de învățământ înscrise în program

13 septembrie 2020 13:54   Național
Ultima actualizare:

De luni, 14 septembrie 2020, autobuzele revin pe 14 dintre cele 16 linii școlare din sectoarele 1, 3 și 6. asigurând transportul elevilor la cinci unități de învățământ din Capitală. Pe celelalte două trasee, din sectorul 6, autobuzele vor circula de miercuri, 16 septembrie. Click! îți spune ce trebuie să știi despre aceste linii școlare, inscripționate cu litera T și numere de la 1 la 16

De luni, 14 septembrie 2020, autobuzele școlare vor transporta elevii unităților de învățământ:”Pia Brătianu” și”Herăstrău”din Sectorul 1, Școala nr. 195 (Hamburg) din Sectorul 3, Școala Gimnazială nr. 279 și Colegiul Național „Elena Cuza” din Sectorul 6. De miercuri 16 septembrie încep să circule și ultimele două linii care vor deservi Școala Gimnazială”Sfântul Andrei” (din Sectorul 6). STB anunță că programul de transport al vehiculelor va fi corelat cu programul de intrare al elevilor, au fost deja anunțate noile ore și distribuite afișe. De asemenea, programul va putea fi consultat și pe site-ul operatorului de transport, www.stbsa.ro.

Autobuzele școlare vor avea măști pentru copii

“Odată cu deschiderea noului an școlar, continuăm programul “Autobuzul școlar” prin care asigurăm transportul în siguranță al elevilor către unități de învățământ gimnazial din Sectoarele 1, 3 și 6, așa cum am procedat și în anul precedent. Doresc să îi asigur pe părinți și bunici că autobuzele sunt igienizate, iar la prima ușă au fost montate dispensere pentru dezinfectarea mâinilor. Totodată, personalul STB SA va avea măști de rezervă, pentru cazul în care un elev își pierde masca”, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.  

Școlile au responsabilitatea venirii și plecării copiilor

”Controlorii STB SA vor avea grijă ca numărul elevilor dintr-un vehicul să nu fie mai mare de 51, dar nu vor călători împreună cu copiii. Responsabilitatea privind îmbarcarea și debarcarea copiilor în zona școlilor revine instituțiilor de învățământ, care au personal instruit și autorizat să interacționeze cu elevii”, au avertizat reprezentanții STB.

Cum au apărut liniile școlare

Pe 9 septembrie 2019, au fost înființate patru linii școlare, în cadrul unui proiect pilot al Primăriei Municipiului București destinat elevilor Școlii 195 (Hamburg) din Sectorul 3 al Capitalei - cea mai mare din București, unde învață 2500 de elevi. La cererea altor unități școlare, proiectul a fost extins la încă cinci unități de învățământ: "Pia Brătianu" și "Herăstrău", din sectorul 1 și la Școala Gimnazială Nr. 279, Școala Gimnazială "Sf. Andrei" și Colegiul Național "Elena Cuza", din sectorul 6. Rata de utilizare a acestor autobuze a fost”ridicată”conform Primăriei Capitalei: au beneficiat în medie, aproape 1.800 de elevi lunar, adică undeva la 20 la sută dintre elevii înscriși la școlile care au intrat momentan în program.

Citiți și

Ei sunt puţinii elevi care merg cu autobuzele şcolare

Autobuzele pentru elevi, introduse pentru încă cinci școli din București

Mai multe