Autorii violențelor din Pantelimon, căutați cu dronele și un eclicopter. Locuințele lor sunt verificate

24 septembrie 2024 5:52   Național

Mascații au descins în această dimineață în locuințele celor bănuiți că au legătură cu bătaia cruntă de sâmbătă din Pantelimon. În total, au loc 11 percheziții la care participă importante forțe de ordine și sunt folosite inclusiv drone și un elicopter, pentru depistarea a trei bărbați care au participat la conflict. Opt persoane au fost duse la audieri. 

Percheziți în Pantelimon după bătaia de sâmbătă

Poliţiştii fac marţi dimineaţă 11 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, în dosarul deschis după ce două familii s-au bătut în oraşul Pantelimon, continuând conflictul la camera de gardă a Spitalului ”Sfântul Pantelimon” din Capitală, unde a fost distrusă aparatura medicală, anunță News.ro.

 19 persoane implicate au fost identificate, 6 dintre acestea se află în arest preventiv, 4 sunt internate în spital sub pază, iar trei sunt căutate.

Marţi dimineaţă, alte 8 persoane au fost ridicate şi duse la audieri. Cercetările, desfăşurate iniţial pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe, au fost extinse şi pentru port de arme albe.

Din locuințele percheziționate au fost ridicate mai multe obiecte utilizate în timpul conflictului.

”În această dimineaţă, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Poliţia Sectorului 2, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, Poliţiei Sectorului 3, Serviciului Acţiuni Speciale, Poliţiei Canine, împreună cu Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti pun în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal ce se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe”, a anunţat marţi dimineaţă Poliţia Capitalei.

Bătaie ca în Vestul Sălbatic în Pantelimon

Sâmbătă două familii s-au luat la bătaie atacându-se cu bâte, săbii și cuțite.

Imaginile cu violențele de lângă Capitală au apărut pe rețelele sociale și se observă cum bărbați și femei sunt loviți cu putere de alții înarmați cu obiecte contondente.

O mașină a fost distrusă în totalitate când mai mulți bărbați s-au năpustit peste autovehicul cu bâtele.

Mai multe persoane au ajuns rănite la spitalul Sfântul Pantelimon, dar au fost urmărite de agresori care ai năvălit în unitatea medicală și au continuat violențele, provocând pagube asupra aparaturii medicale.

La acest moment sunt căutate alte 3 persoane care au fost identificate ca fiind participante la conflict.

Mai multe