Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată în decembrie 2011, e asfaltată din nou

28 mai 2013 11:29   Național
Ultima actualizare:

Bătaie de joc pe bani publici. Autostrada care leagă Aradul de Timişoara, care măsoară 32,5 km, e asfaltată în întregime în această perioadă, deşi a fost deschisă traficului în decembrie 2011. Stratul de asfalt a început să cedeze, astfel încât constructorii au fost chemaţi să remedieze situaţia, informează Mediafax.

Viteza pe autostradă a fost restricţionată la 60 de kilometri pe oră, pe anumite sectoare, ori la 80 de kilometri la oră, pe alte sectoare de drum, pentru lucrările de reasfaltare. “S-a constatat o deteriorare a asfaltului la suprafaţă. Deocamdată se lucrează pe banda întâi, care se decopertează, după care este reasfaltată. Lucrările vor continua pe a doua bandă şi pe calea de la Timişoara spre Arad”, a declarat, marţi, subcomisarul Teodor Tudur, şeful Biroului de Poliţie Autostrăzi Vest, pentru sursa citată.

Lucrarea a fost inaugurată în decembrie 2011, după o investiţie de 135,43 de milioane de euro. De la deschiderea sa, constructorii au mai realizat lucrări de reparaţii ori programate. Asfaltul a fost refăcut pe anumite porţiuni şi în toamna anului trecut, după ce acesta s-a scufundat sub roţile camioanelor de mare tonaj. Autostrada face parte din coridorul IV pan-european. Contractul pentru construcţia acesteia a fost semnat cu consorţiul format din firmele Astaldi şi FCC Construccion.

Mai multe