Autostrada București-Brașov. CNAIR a dat ordinul pentru începerea proiectului tehnic la tronsonul Ploiești-Brașov

15 martie 2021 14:36   Național
Ultima actualizare:

În sfârșit, se mișcă lucrurile la Autostrada București-Brașov! Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) dat ordinul pentru începerea proiectului tehnic la tronsonul Ploiești-Brașov.

Totodată, începând din 11 martie, se poate lucra și la revizuirea Studiului de Fezabilitate pe acest lot, care, practic, este cel mai aglomerat.

Compania a semnat pe 12 februarie contractul cu Consitrans, care se ridică la peste 46,5 milioane de lei fără TVA, bani europeni nerambursabili.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este:

  • 30 de luni pentru Revizuirea/Completarea Studiului de Fezabilitate;
  • 6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire;
  • 6 luni pentru Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție.

Studiul de Fezabilitate va cuprinde o analiză multicriterială a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani și investigații de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice etc).

Contractul va cuprinde și o evaluare a impactului asupra mediului, o analiză cost-beneficiu și realizarea unui model financiar al proiectului.

Autostrada București-Brașov se va întinde pe 584 km

Autostrada A3 este o autostradă în construcție, ce pornește de la București spre nord, urmând să traverseze Munții Carpați prin Valea Prahovei, să străbată Podișul Transilvaniei și să ajungă, prin nordul Carpaților Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borș.

Autostrada va lega orașele București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Zalău și Oradea. Lungimea totală planificată a autostrăzii este de 584 km.

Citește și: 

Autostrada Comarnic-Brașov. În această seară se deschide Lotul 1 Râșnov- Cristian, în lungime de 6,3 km

Au anunțat taxă pe Autostrada București-Brașov care există doar pe hârtie

Mai multe