Autostrada Transilvania. Lotul 3 Chețani- Câmpia Turzii, scos la licitație pentru a doua oară, după ce contractul a fost reziliat

4 octombrie 2021 16:15   Național
Ultima actualizare:

Lotul 3 din Autostrada Transilvania, Chețani- Câmpia Turzii, a mai primit o șansă. Singurul tronson care lipsește de pe traseul dintre Cluj-Napoca și Târgu Mureș a fost scos la licitație pentru a doua oară, după ce contractul a fost reziliat în martie, din cauza faptului că nu se muncea pe șantier.

Săptămâna trecută s-au depus ofertele pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție a Lotului 3 Chețani- Câmpia Turzii, din Autostrada Transilvania Brașov-Târgu Mureș- Cluj- Oradea.

Până la termenul limită au depus oferte:

  • Asocierea Dimex 2000 Company SRL-Alpenside SRL- Explan SRL;
  • Asocierea Drum Asfalt SRL- OPR Asfalt SRL- Obras Publicas y Ragadios SA- Trameco SA-Drumuri Bihor SA;
  • Asocierea Strabag SRL- Geiger Transilvania SRL.

Valoarea estimată a contractului este de 383.438.056,05 lei fără TVA, pentru cei aproximativ 15,7 km, iar durata de realizare este de 21 de luni: dintre care trei luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Contractul pentru Lotul 3 Chețani- Câmpia Turzii a fost reziliat în martie

Este vorba despre recilitarea lotului 3, după ce contractul a fost reziliat pe 12 martie, din cauza faptului că autoritățile au constatat că pe șantier nu mai exista activitate de luni bune.

Constructorul, compania românească Straco, a ajuns în insolvență și cu subcontractori neplătiți, astfel că nu a reușit să ducă lucrarea la bun sfârșit.

În șase ani de la semnarea contractului inițial stadiul fizic al lucrărilor a fost de doar 40%.

Citește și: 

Nu s-au reluat lucrările pe șantierul Autostrăzii Transilvania, între Chețani și Câmpia Turzii. Ce zice CNAIR

Autostrada Transilvania. Tribunalul București a suspendat rezilierea Lotului Chețani-Câmpia Turzii. Ministrul a luat foc

Mai multe