Avem un nou ministru al sănătății. Cine e Vlad Voiculescu

20 mai 2016 11:18   Național
Ultima actualizare:

Economistul Vlad Voiculescu, șeful de cabinet al ministrului finanțelor, a fost numit ministru al sănătății. Voiculescu, inițiator al „Rețelei Citostaticelor”, entitate care facilita accesul bolnavilor la medicamente inexistente în România, a fost propus la conducerea Ministerului Sănătății de premierul Dacian Cioloș.

Sistemul medical românesc are un nou conducător. Economistul Vlad Voiculescu, inițiatorul Rețelei Citostaticelor, a fost numit ministru al sănătății în locul demisionarului Patriciu-Achimaș Cadariu. Dacian Cioloș a declarat că Vlad Voiculescu va depune jurământul de învestire în funcţia de ministru al sănătăţii vineri, la ora 14.00. Premierul a declarat că şi-a asumat riscul de numi un om din afara sistemului, dar care a lucrat cu acesta, din partea societăţii civile. Vlad Voiculescu are o experienţă de 14 ani de muncă în Viena și e vicepreședintele uneia dintre cele mai mari organizații europene de pacienți (European Cancer Patient Coalition). Voiculescu îl înlocuiește la minister pe Patriciu-Achimaș Cadariu, care și-a dat demisia în urma scandalului din sănătate cu dezinfectanții diluați cu apă.

Vlad Voiculescu a inițiat în 2008 „Rețeaua Citostaticelor”, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. În noiembrie 2015 a inițiat discuțiile cu spitalele din Austria și a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul și tratamentul pacienților de la clubul Colectiv în spitale din Austria și Germania.

Mai multe