Avertizare meteo. Este cod galben de vânt până la ora 18.00

23 ianuarie 2020 12:29   Național
Ultima actualizare:

Vântul a suflat cu putere toată noaptea, iar meteorologii au emis avertizare meteo ”cod galben” de vânt. În zonele înalte, sunt rafale de vânt de peste 90 – 120 km/h. Avertizarea este valabilă până astăzi la ora 18.00.

Meteorologii ANM au emis o avertizare ”cod galben de vânt pentru toate zonele muntoase, dar și în partea de est a Moldovei și pe Litoral.

”În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…120 km/h. Intensificări ale vântului se vor semnala și în nord-estul Munteniei și în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 60...65 km/h, iar în Moldova și pe litoral 70...80 km/h”, avertizează meteorologii ANM.

Acoperiş smuls la Râmnicu Vâlcea

Acoperişul unui bloc a fost smuls, căzând peste două maşini, iar termoizolaţia s-a desprins de pe faţada unui imobil la Râmnicu Vâlcea, din cauza vântului puternic

Conform ISU, pe timpul nopţii (22/23 ianuarie), pompierii militari au intervenit în municipiul Râmnicu Vâlcea la 3 situaţii, din cauza vântului puternic.

Prima intervenţie a avut loc după miezul nopţii pentru îndepărtarea unui acoperiş de bloc, construit din lemn cu învelitoare din tablă,  de circa 300 mp, care a căzut peste două autoturisme, iar o intervenţie similară a avut loc în cursul dimineţii, scrie news.ro.

Tot joi dimineaţă, 23 ianuarie, ISU a intervenit pentru îndepărtarea termoizolaţiei desprinsă de pe o faţadă.

Citește și:

Prognoza meteo până pe 3 februarie. În loc să ningă, se încălzește

Cum este vremea în luna ianuarie în România

Mai multe