Avion MiG 21 Lancer, dispărut de pe radar în judeţul Constanţa. Elicopterul plecat în căutarea lui a dispărut şi el

2 martie 2022 19:58   Național
Ultima actualizare:

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control. Aeronava a dispărut miercuri seara de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei. Elicopterul care a plecat în căutarea MIG-ului a dispărut şi el de pe radar.

UPDATE ORA 22.00:  Vasile Dîncu a confirmat pentru cotidianul Ziua de Constanța că evenimentul s-a soldat cu morți. Este vorba despre 5 persoane aflate în elicopter. Din primele informații, MIG-ul a căzut la Târgușor și elicopterul care plecase după el s-a prăbușit la Gura Dobrogei. 

Constantin Spânu, purtătorul de cuvânt al MApN, a confirmat, la Antena 3, prăbușirea elicopterului și cele 5 victime găsite decedate. Este vorba despre cinci militari aflați la bord.

Avionul MiG 21 lancer a dispărut de pe radar în județul Constanța

Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Apărării, într-un comunicat.  

Sursa citată a precizat că nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului şi a aeronavei. 

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgenţă spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenţie ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă”, a mai transmis instituţia.   

Elicopterul plecat în căutare a dispărut și el

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44”, a transmis ministerul Apărării.  

Potrivit sursei citate, pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază. 

”Ultima poziţie cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaşte starea echipajului sau a aeronavei. Şi în acest caz s-au declanşat operaţiunile de căutare-salvare”, a mai precizat ministerul.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Mai multe