Avocatul care a comandat uciderea soţiei: «Nu ştiam că are asigurare de viaţă»

2 septembrie 2011 16:16   Național
Ultima actualizare:

Avocatul din Braşov care a comandat uciderea soţiei sale a încercat, din nou, să convingă judecătorii că este nevinovat şi să-l lase în libertate. Susţinut în sală de fiica lui, Victor Teodorescu a răbufnit pentru prima dată şi a spus că dosarul în care este judecat este cel mai sărac în probe dintre cele pe care le-a văzut până acum.

Aflat, ieri, în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Victor Teodorescu a cerut încă o dată să fie eliberat. Sub privirile fiicei lui, care a venit să-l susţină de fiecare dată, avocatul Teodorescu a uitat că se află în boxa arestaţilor şi, pentru câteva minute, s-a transformat într-un adevărat apărător.

„Este cel mai subiectiv rechizitoriu şi fără lipsă de obiectivitate pe care l-am întâlnit în viaţa mea", a spus furios avocatul. Ca să fie şi mai convingător, inculpatul a mai spus că, de altfel, nici mobilul crimei nu ar fi cel invocat de procurori.

„Nu am ştiut de cea mai mare asigurare de viaţă a soţiei mele, pe care o avea la locul de muncă. Colegii ei m-au anunţat după ce s-a aflat că a fost găsită moartă. Cine a profitat de bani?", a mai spus pe un ton răstit avocatul acuzat.

În replică, procurorul de şedinţă a încercat să le amintească judecătorilor că avocatul Teodorescu şi-a recunoscut fapta pe jumătate, în timp ce a fost supus testului-poligraf, precizând că a pus la cale doar tâlhărirea soţiei sale, nu şi uciderea ei.

Cei trei judecători nu s-au lăsat înduplecaţi de vorbele lui Teodorescu şi au hotărât să-l cerceteze în continuare în stare de arest preventiv.

Pe tot parcursul procesului, Oana, fata avocatului, venită tocmai de la Braşov, nu l-a scăpat din ochi pe tată său şi, cu mâinile împreunate, s-a rugat tot timpul pentru eliberarea lui.

Oana, fiica avocatului, l-a susţinut din sala de judecată

A scris indicaţiile pentru crimă

Iată indicaţiile pe care avocatul Teodorescu i le-a dat în scris ucigaşului Erwin Preşmereanu.

„Să iei o legitimaţie cu poza ta, ca să nu atragi atenţia. Ai la dispoziţie 5 ore să te pregăteşti şi ideal este să acţionezi la ora 15.00-15.15, azi, că mâine s-ar putea să fie prea târziu. Azi e vreme proastă, lumea merge cu capul în jos".

Prejmereanu a intrat în martie în casa avocatului Teodorescu, cu o legitimaţie falsă de angajat al Electrica.

A lovit-o pe soţia acestuia de mai multe ori cu un levier în cap şi, fiindcă nu murea, a înjunghiat-o de 15 ori cu un cuţit luat din bucătărie.

Citește și:

Avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale contra unei datorii de 60.000 de euro!

Avocatul Victor Teodorescu rămâne în arest preventiv

Victor Teodorescu: «Trebuia doar să-mi sperie soţia, nu s-o omoare!»

Mai multe