Azi e ultima probă la Bac-ul ”picaților”. Mâine se afișează rezultatele

31 august 2017 9:35   Național
Ultima actualizare:

Aproape 40.000 de absolvenți de liceu s-au înscris la a doua sesiune de Bac din acest an, care se încheie astăzi, 31 august. Mâine, se vor afișa rezultatele.

Absolvenţii de liceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune de Bac susţin astăzi (31 august) ultima probă a examenului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Mâine (1 septembrie) vor fi afişate primele rezultate. La sesiunea de toamnă a examenului de Bac s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 sunt din promoţia curentă, iar 14.745 din seriile anterioare.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afişate vineri, 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, absolvenţii de liceu vor putea depune contestaţii, iîn intervalul 16.00-20.00, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

Mai multe