Bac 2015 Matematică: Cum sunt structurate subiectele pe care le-au primit elevii

26 august 2015 10:20   Național
Ultima actualizare:

Zeci de mii de elevi susțin miercuri (26 august) a doua probă din sesiunea de toamnă la Bac 2015, Matematica. Proba obligatorie a profilului real a început la ora 9.00, iar cei care nu au reușit să promoveze examenul de maturitate în sesiunea de vară au trei ore la dispoziție să rezolve exercițiile pentru o notă de trecere.

În sesiunea de toamnă la Bac 2015, Matematica este proba obligatorie a profilului real, iar elevii care au urmat un profil umanist susțin proba la Istorie. Elevii au primit subiectele de examen la ora 9.00 și au timp să rezolve exercițiile date până la ora 12.00. Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat de anul acesta a început luni (24 august) cu proba scrisă la limba română, pe care au susținut-o atât elevii de la profilul uman, cât și cei de la profilul real.

Bac 2015 Matematică: Structura subiectelor

La Bac 2015, Matematică, sesiunea de toamnă, subiectele primite de elevi respectă structura prestabilită, fiind împărțite în trei. La subiectul I, cei examinați au de rezolvat șase exerciții, indiferent de tipul de dificultate, pentru profil uman sau real. Cel de-al doilea subiect implică două exerciții cu câte trei subpuncte fiecare, iar cel de-al treilea subiect este similar.

La primul subiect, fiecare dintre cele șase exerciții este punctat cu 5 puncte, iar la subiectele al doilea și al treilea, fiecare subpunct de la fiecare exercițiu este punctat tot cu 5 puncte. Fiecare dintre cele trei subiecte are un punctaj de 30 de puncte, în total ajungând la 90 de puncte împreună, cele 10 puncte rămase fiind acordate din oficiu.

Ceea ce diferă la subiectele de la Bac 2015 matematică este programa, în funcție de specializare. De exemplu, subiectele de tip M1 pentru profilul mate-info includ exerciții cu mulțumi și elemente de logică matematică, șirur, funcții de gradul I și al II-lea, lecturi grafice, intepretarea geometrică a proprietăților algebrice ale funcției de gradul al II-lea, vectori în plan, coliniaritate, concurență, paralelism, calcul vectorial în geometria plană, elemente de trigonometrie și alte aplicații din toți cei patru ani de studiu din liceu. La subiectele de tip M2, pentru profilul umanist, elevii primesc exerciții de dificultate mai scăzută și extrase dintr-o programă mai restrânsă.

Bac 2015 Matematică: Reguli în sala de examen

Miercuri (26 august) la ora 9.00, elevii de clasa a XII-a au intrat în cea de-a doua probă din sesiunea de toamnă, proba obliatorie a profilului la Bac 2015, matematică sau istorie. În sala de examen, cei examinați nu au voie să aibă în posesie caiete, cărți, fițuici, dispozitive de calcul sau orice alte resurse care i-ar putea ajuta să fraudeze examenul. În sălile de clasă nu este permis accesul cu genți, rucsacuri, ghiozdane, care vor putea fi lăsate într-o sală specială, păzită de un profesor supraveghetor. În timpul examenului, elevii vor fi supravegheați cu ajutorul unor camere audio-video. Orice nereguli, fraude sau tentative de fraudă vor ajunge în fața comisiei de bacalaureat din centrul de examinare, ca va lua măsurile necesare, implicând chiar și eliminarea candidatului din examen.

Subiecte Istorie BAC 2015 – Ce exerciții au avut elevii de rezolvat

Mai multe