Bacalaureat 2017. Au dat examen la mate din spatele gratiilor!

28 iunie 2017 19:01   Național
Ultima actualizare:

Ambiţioşi! Trei deţinuţi din Penitenciarul Târgu Jiu au susţinut miercuri proba la Matematică şi la Istorie, în cadrul examenului de Bacalaureat 2017.

Denis Iulian Băloi a terminat liceul în urmă cu patru ani şi a dorit să încerce din nou să promoveze Bacalaureatul, deşi se află în penitenciar, după ce a fost condamnat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Deţinutul spune că subiectele la Matematică au fost dificile, dar speră să obţină notă de trecere: „A fost destul de greu, pentru că nu am putut să mă pregătesc foarte mult, deoarece lucrez în cadrul penitenciarului. Am susţinut şi proba la Limba Română. A fost ceva mai simplu. Am mai susţinut Bacalaureatul de două ori înainte de a ajunge la penitenciar, dar nu am reuşit să-l trec“.

“Voi încerca să mă angajez”

Tânărul mai are trei luni până când va fi eliberat din penitenciar. „Voi încerca să mă angajez şi s-o iau de la capăt. Am fost condamnat pentru conducere sub influenţa alcoolului şi, fiind a doua faptă, am primit pedeapsă cu executare“, povesteşte candidatul la Bac. În 2013, el a terminat Liceul Tehnic Motru şi a lucrat ca strungar.

Lavinia Lupu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu, a menţionat că, „pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat, sunt trei deţinuţi care s-au înscris să susţină probele. Unul dintre aceştia susţine toate probele, iar doi vor susţine doar probele scrise“.

Mai multe