Bacalaureat 2019. Cum se rezolvau corect subiectele la Română
Peste 135.000 de absolvenți de liceu sunt în plină sesiune de Bacalaureat. Prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română a fost programată ieri, 1 iulie, iar astăzi, 2 iulie, este proba scrisă în limba maternă. Iată cum se rezolvau corect subiectele la Română!
La prima sesiune de Bacalaureat 2019 s-au înscris 136.087 de absolvenţi de liceu. 116.037 dintre ei sunt din promoția curentă, iar 19.618 din seriile anterioare. Cei mai mulți elevi sunt înscriși la București, 14.873.
Absolvenții de liceu au avut luni, 1 iulie, prima probă scrisă la Limba și literatura română. La profilul real, au avut de conceput un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.
Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectele de la Limba și literatura română au avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.
Uite cum se rezolvau corect subiectele la proba scrisă la Limba și literatura română!
Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2019
Astăzi, marți (2 iulie) este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă - E)b) - maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană, iar miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului - E)c). Joi (4 iulie), va fi ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării - E)d).
Primele rezultate vor fi afișate în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, pe 8 iulie (ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00-16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.
Tudor Chirilă, mesaj pentru elevi
Trupa Vama a înregistrat de curând o piesă special pentru elevi. Piesa a fost vizualizată de peste 257.000 de internauți în doar șase zile. Tudor Chirilă are un mesaj dur la adresa sistemului de învățământ din țara noastră care obligă elevii să memoreze multe informații. Piesa se numește ”Pe de rost”
.
Citește și
Cum să iei note mari la examenele de Evaluare națională și Bac 2019