Bacteria E.coli nu se lasă. Încă o fetiță din Argeș a ajuns la spital

24 februarie 2016 12:34   Național
Ultima actualizare:

O fetiță de un an și trei luni va ajunge miercuri la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, prin transfer de la Mioveni, fiind suspectă de sindrom hemolitic uremic.

Fetița a fost internată la Mioveni cu o problemă digestivă, dar cazul s-a agravat și medicii se tem să nu fie vorba de sindrom hemolitic uremic. De aceea, fetița a fost trimisă la București, urmând să ajungă la spitalul Marie Curie în cursul acestei după-amiezi, informează digi24.ro.

Între timp, un alt copil care avea sindrom hemolitic uremic s-a vindecat de această boală.  Fiindcă suferea și de alte afecțiuni, micuțul a fost transferat într-o altă secție a spitalului bucureștean.

„Noi rămânem pe secție cu doi copii dializați și doi nedializați. Încă un copil este la Terapie intensivă. Ceilalți sunt la casele lor, nu se mai pune problema pentru niciunul din ei de această boală. Practic este vorba de patru copii pe Nefrologie și al cincilea pe Terapie intensivă. Din ce în ce mai bine, practic convalescenți. Un alt copil a fost externat ieri. Cel de la Terapie încetișor, încetișor, mai bine”, a declarat șefa Secției de Nefrologie a Spitalului „Marie Curie”, Mihaela Bălgrădean, pentru agerpres.ro

Mai multe