Bacterii periculoase, depistate în apă, într-o stațiune de pe Litoral

12 iunie 2019 15:02   Național
Ultima actualizare:

Nici nu a început bine sezonul estival și sunt probleme pe Litoral. Probele de apă luate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanța au arătat că Marea Neagra este bună pentru scăldat pe tot Litoralul, dar au găsit și bacterii periculoase în zona Năvodari.

La mare, la soare! Asta visează tot românul imediat cum începe vara. Numai că, în Marea Neagră au fost găsite bacterii periculoase despre care turiștii nu sunt informați.

La Năvodari, în apă, au fost depistate bacterii periculoase, dar specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică permit scăldatul, scrie stirileprotv.ro.

Singurele probleme sunt în zona Hanului Piraţilor din Năvodari, unde a fost depistat un nivel ridicat al bacteriei Escheriachia coli. Pe plaja turiştii nu sunt însă avertizaţi despre riscuri.

Răzvan Mateescu, cercetător la Institutul Grigore Antipa Constanța, afirmă: “E vorba de apropierea de sursă, de gurile Dunării, şi prin faptul că aceste valori ale poluării şi contaminării sunt mult mai ridicate în apropierea sursei”, citat de stirileprotv.ro.

Cercetătorii de la Institutul Naţional de Cercetări Marine Grigore Antipa le transmit turiştilor să nu se sperie dacă văd în mare alge. Este un semn că ecosistemul îşi revine. Iar dacă găsesc arbuşti sau resturi de lemne, acestea provin, în pricipal, din Dunăre.

Potrivit specialiștilor, în zonele spre centrul staţiunii Mamaia sau spre Constanța şi sudul litoralului apa devine mai limpede, pentru că au fost construite diguri subacvatice.

Probleme sunt şi în restul Europei, pentru că în ape ajung tot mai multe gunoaie.

În Italia, Franţa şi Spania sunt multe zone unde calitatea apei în care înoată turiştii a primit calificativul nesatisfăcător. Uniunea Europeană a întocmit o hartă a acestor locuri.

Citește și

Vino pe Litoral în minivacaţa de Rusalii!

Mai multe