Băiețelul care a murit după o anestezie la dentist a fost înmormântat

16 februarie 2020 20:08   Național
Ultima actualizare:

Petru Andrei, băiețelul în vârstă de patru ani mort după anestezia de la dentist, a fost înmormântat la Pitești, într-un sicriu alb. Micuțul și-a petrecut ultimele clipe din viață în chinuri, după ce substanțele folosite pentru cocktail-ul anesteziei i-au provocat mai multe reacții severe, iar în cele din urmă, moartea.

Petru Adrian, un băieţel de patru ani şi opt luni din Pieşti a murit miercuri, după ce cu două zile înainte a intrat în comă, pe scaunul stomatologului. Copilul fusese supus unei anestezii generale din care nu s-a mai trezit. Băiețelul a fost îngropat într-un sicriu alb, zeci de coroane şi jerbe însoţind cortegiul, potrivit a1.ro.

Rezultatele preliminare ale autopsiei au arătat faptul că băieţelul era sănătos şi foarte probabil anestezia a fost cea care l-a ucis. Părinţii l-au înmormântat duminică, 16 februarie, în localitatea natală, zeci de oameni venind să îl conducă pe ultimul drum pe micuț. După vestea anesteziei mortale, a fost deschisă o anchetă în acest sens, existând un dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele anestezistului care a efectuat procedura. De asemenea, clinica unde tragedia a avut loc a fost închisă, activitatea fiind suspendată.

Care sunt substanțele care l-au ucis pe băiețel

Propofolul și ketamina sunt substanțele găsite în cocktailul mortal administrat copilului de patru ani din Pitești, de către medicul stomatolog. Aceste sedative i-au provocat coma, moartea cerebrală, afecțiuni cardiace severe și, în cele din urmă, moartea. Băiețelul s-a stins miercuri, sub privirile neputincioase ale medicilor de la spitalul Grigore Alexandrescu din București și în prezența părinților săi care nu s-au dezlipit o clipă de la căpătâiul lui. 

Mai multe