Balerina Alina Cojocaru, redusă la tăcere de comentarii xenofobe

26 aprilie 2016 21:52   Național
Ultima actualizare:

Vicepremierul Vasile Dâncu s-a înfățișat marți, 26 aprilie, în fața scenei de la Opera Națională București pentru a negocia cu angajații protestatari. Balerina Alina Cojocaru a fost nevoită să părăsească sala în fugă, neputând să-și susțină punctul de vedere.

Vicepremierul a spus că a venit doar pentru a-i asculta pe protestatari, urmând să se vadă separat cu reprezentanții acestora, dar și cu tabăra adversă, în cursul zilelor de marți și miercuri, notează adevărul.ro

Apariția în sală a balerinei Alina Cojocaru a încins spiritele. Aceasta a spus că a intrat cu greu în clădirea Operei, întrucât accesul i-a fost interzis. De îndată ce a apărut, balerina a fost luată în colimator de cei prezenți, care au început să-i reproșeze că nu vorbește românește, iar coregraful Ioan Tugearu i-a strigat că nu cunoaște Constituția. Balerina a fost nevoită să părăsească sala în fugă, nu înainte de a spune că a plecat din țară la o vârstă fragedă.

Balerinul Ioan Tugearu, acum pensionar, a fost aplaudat în picioare. „I-am iubit pe Alina Cojocaru şi pe Johan Kobborg, ca pe oricare oameni care dansează, dar acum nu-i mai iubesc. Ducă-se!“, a fost ideea care a răzbătut în clădire.

Citește pe adevărul.ro ce au avut de spus cei care au luat cuvântul la întrunirea de la Operă 

Mai multe