Balerină de succes la 12 ani

2 ianuarie 2012 16:39   Național
Ultima actualizare:

I se spune „micuţa balerină a Craiovei", iar astăzi, după mai bine de şase ani de prezenţe pe scenele României şi apoi ale campionatelor internaţionale de dans, se simte răsfăţată de această titulatură.

De la o fetiţă care la cinci ani zburda de fericire că poate dansa, Lucia Ioana Ghivercea s-a transformat într-o domnişoară care ştie deja foarte bine ce vrea, pentru care nici un efort nu este prea mare cât timp naşte profesionalism şi reuşite de top.

Anul trecut a însemnat pentru Lucia şase competiţii şi 16 premii, unul dintre acestea fiind titlul de campioană mondială, la Dance World Cup - Paris 2011, cu o coregrafie pregătită de Adina Cezar.

Lucia are o mulţime de trofee

Este al doilea titlu după cel obţinut la Porec, în Croaţia, în 2010, în finala ESDU - World Dance Masters. De fiecare dată locul întâi i l-a adus dansul contemporan.

Tot la Paris a urcat şi pe a doua treaptă a podiumului, adăugându-şi la performanţe un al doilea titlu de vicecampioană mondială, dar a şi prezentat o coregrafie special pentru gală.

Mai mulţi spectatori prezenţi la concursul din Franţa au fost atât de încântaţi de spectacolul oferit de Lucia încât s-au oferit să o ajute să urmeze acolo cursurile unei şcoli de balet.

„Îmi doresc şi mâine să plece, să îşi urmeze visul ei. Merită acest lucru, aşa cum merită orice copil din această ţară care uită de copilărie, de jocurile în faţa blocului, şi aleg să facă ceva important pentru ei, pentru ţara lor. Sunt cei mai buni ambasadori ai României în lume", a spus Valeria Ghivercea, mama „micuţei balerine a Craiovei".

Mai multe