Banii economisiţi o viaţă, «sparţi» de fata petrecăreaţă

2 august 2016 21:07   Național
Ultima actualizare:

Mai ceva ca în filme! Un gorjean din comuna Dăneşti a rămas fără economii de-o viaţă după ce a fost jefuit chiar de fiica sa, în vârstă de 15 ani! Copila ştia că tatăl său, care muncea în Portugalia ca să îşi întreţină familia, a ascuns o adevărată avere în garaj şi a dat atacul.

Dorin Zdrăncălie a muncit ani de zile în străinătate pentru a pune ceva bănuţi deoparte. Ajutat şi de un nepot din America, gorjeanul a reuşit să adune aproximativ 29.000 de dolari. De frica hoţilor şi nevrând să se încurce cu băncile, înainte să plece din nou, în primăvară, în Portugalia la muncă, omul a pus banii într-un borcan pe care mai apoi l-a îngropat în garaj şi a parcat maşina deasupra ”comorii”. Când s-a întors în ţară, acum câteva zile, a realizat că banii i-au fost furaţi.

Bărbatul de 48 de ani spune că i s-a făcut rău când a observat că nu mai are banii. „Am văzut borcanul şi doar 100 de dolari, mi-a venit rău, am căzut jos, am scos maşina, m-am uitat acolo şi am văzut că era umblat”. 

Şi-a întrebat rudele şi fiica dacă ştiu ceva. Toţi au ridicat din umeri. Disperat, a sunat 112 şi a chemat poliţia. Le-a spus agenţilor sosiţi la faţa locului că persoane necunoscute au pătruns în garajul său, de unde au furat suma de 29.000 de dolari. Poliţiştii au demarat cercetările şi i-au luat la întrebări pe cei apropiaţi şi pe vecini. Ancheta nu a durat, însă, mult. De frică, fata s-a bâlbâit în faţa poliţistului care a audiat-o. A fost primul semn că era ceva în neregulă cu ea. Atunci, poliţistul i-a zis tatălui şi, împreună, au desluşit misterul. Fata a început să plângă şi a mărturisit totul. Adolescenta a recunoscut că a cheltuit banii împreună cu prietenii. Timp de trei luni, Mihaela a fost cea mai căutată fată din sat. Avea şi de ce. „Mirosise” borcanul cu bani al tatălui. Încet-încet, toţi cei 29.000 de dolari s-au dus pe haine, petreceri, discotecă.

Mai multe