Bărbat din Suceava condamnat la un an de închisoare după ce și-a pozat copilul de doi ani cu ștreangul de gât

17 decembrie 2020 13:52   Național
Ultima actualizare:

Bărbatul din orașul sucevean Siret, care și-a terorizat fosta iubită, încălcând ordine de protecție și trimițându-i chiar și o poză cu băiețelul lor cu un ștreang de gât a fost băgat în închisoare. Vasile Duduman, de 32 de ani a primit doar o condamnare de un an și o lună de închisoare.

Suspectul a fost judecat și găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de ”nerespectarea hotărârii judecătorești” și nu pentru terorizarea copilului relatează monitorulsv.ro. Concret, suceveanul nu a fost judecat în acest dosar pentru rele tratamente aplicate unui minor, ci pentru că s-a apropiat de fosta concubină pe care a terorizat-o, deși exista un ordin judecătoresc de protecție. În baza mandatului de executare emis de Judecătoria Rădăuți, Vasile Duduman a fost ridicat de la domiciliul său din Siret și dus sub escortă la Penitenciarul Botoșani, acolo unde își va ispăși pedeapsa.

Instanța i-a acordat circumstanțe atenuante pentru că era nervos și a recunoscut faptele

În timpul anchetei Duduman a recunoscut că este autorul pozei în care copilul avea ștreangul de gât, dar și faptul că și-a amenințat fosta concubină cu moartea.”I-am pus ştreangul, dar o fracţiune de secundă a durat şi l-am luat imediat că mi-am dat seama că nu e bine şi ştiu ce înseamnă şi nu vreau să fac rău la răul care l-a făcut ea (n.r. - fosta concubină)”, a spus Vasile Duduman potrivit sursei citate. În apărarea sa, bărbatul a povestit că era nervos deoarece Cristina Tcaci, fosta concubină, ar fi provocat moartea celui de-al doilea copil pe care l-au avut împreună, aspect care este infirmat de actele medico-legale.

Cum a fost terorizată femeia de fostul iubit

”M-a ameninţat că mă omoară, că îmi dă cu acid pe faţă şi mă desfigurează, că dacă el nu mă poate avea să nu mă aibă nimeni, eu şi copilul vom ajunge lângă fată (n.r. - copilul celor doi decedat în urmă cu circa un an), iar el va ajunge la puşcărie. De când a murit fetiţa a devenit alcoolic, violent şi am avut o sumedenie de probleme, n și n bătăi, mi-a aruncat şi cu cuţitul aproape de cap”, a povestit disperată Cristina Tcaci pentru monitorulsv.ro. Tânăra a obținut un ordin de protecție, pe care Vasile Duduman l-a încălcat și încă de două ori. Totul a culminat când băieţelul de numai 2 ani şi jumătate a rămas la Vasile Duduman, iar acesta a ameninţat că-l omoară prin spânzurare, l-a fotografiat cu ștreangul de gât și a trimis poza mamei. Imediat după ce a primit această fotografie, pe data de 29 iunie 2019, femeia a apelat la ajutorul poliţiştilor din Siret, cărora le-a arătat imaginea şi i-a rugat să o însoţească la locuinţa fostului concubin pentru a-l recupera pe micuţ. Cum amenințările nu s-au oprit, Vasile Duduman a fost reținut la finalul lui septembrie 2019 și condamnat la închisoare

Citiți și

Scandal sexual între minori la Iași. Doi copii de 9 si 11 ani l-au violat pe un coleg de 10 ani

Pedofilul de la Galaţi care a abuzat doi copii a fost arestat. Este violator în serie

Mai multe