Bărbatul condamnat pentru uciderea Mihaelei Runceanu şi-a scos iubita în lume

18 octombrie 2011 15:45   Național
Ultima actualizare:

Din cei 25 de ani de închisoare, Daniel a executat doar 17, fiind graţiat în 2006 de către Ion Iliescu. Dar de eticheta de criminal nu a scăpat nici acum. De câteva ori s-a întâmplat să fie respins la angajare, sau să fie concediat, din acest motiv.

Deşi afirmă că Securitatea i-a înscenat totul, el nu are de gând să dea statul roman în judecată: "M-am gândit că mă lupt cu morile de vânt. Trebuie să aduci probe noi; nu am banii necesari pentru a redeschide un proces şi nici pentru noi «săpături»".

Alături îi stă, de cinci ani, Ivenia. Întrebată cum poate sta cu un bărbat condamnat pentru crimă, ea a răspuns simplu: "Am zis că, dacă îmi e scris să mor, voi muri de mâna lui. M-a întrebat dacă vreau să-mi povestească despre noaptea aceea şi i-am spus că nu este nevoie".

L-a cunoscut în 2000, când femeia a lucrat în Penitenciarul Rahova, iar după doi ani au urmat 15 ani de pauză în relaţia lor. Apoi s-au regăsit: "Ne-am văzut lunar, relaţia s-a cimentat". După eliberare, "a fost o explozie, o revenire la viaţă".

Meseria învăţată în penitenciar i-a devenit pasiune: mobila din întreaga casă e făcută de mâna lui Daniel. Şi este neagră, aşa cum şi-a dorit Ivenia.Cei doi nu s-au căsătorit, deşi el i-a cerut mâna de mai multe ori. I-a oferit şi câteva inele, pe care au fost însă nevoiţi să le amaneteze atunci când rămâneau fără bani. Dar, când Florin Petrescu (fostul "Axinte" din Vacanţa Mare) s-a oferit să le cânte pe gratis la nuntă, Ivenia n-a mai putut refuza o nouă cerere în căsătorie.

Mai multe