Băse s-a mutat la vilă cu ursul, calul şi vaca
Întâi coboară calul, negru ca tăciunele, apoi, tacticoasă, vaca, albă ca laptele. După ei este dat jos cu mare grijă ”Mor-Mor”, ursul carpatin. Nu este menajeria vreunui circ, răspunsul este mult mai simplu: pe strada Gogol, în vila de la numărul 2, se mută familia Băsescu.
Dacă nu au putut să îşi amenajeze o grădină zoologică, fostul preşedinte şi soţia sa, şi-au adus în noua casă mai multe statui cu animale, probabil cadouri. Însoţit de SPP-işti, preşedintele Traian Băsescu s-a ţinut de cuvânt şi s-a mutat în sfârşit ieri, în vila de protocol din strada Gogol.
El i-a prezentat pentru prima oară locuinţa soţiei sale, Maria, care pe tot timpul zilei a rămas înăuntru pentru a aranja lucrurile aduse în noua casă. Acestea au fost transportate cu o dubă albă şi cărate repede în casă, în timp ce pe acoperiş mai mulţi specialişti făceau ultimele retuşuri. Statuile înfăţişând calul şi ursul, realizate din lemn, au fost postate pe post de străjeri la intrare.
În schimb, vaca s-a bucurat de mult mai multă atenţie. Statuia fost băgată în casă, dar nu înainte de a fi spălată şi frecată temeinic de doi angajaţi sub supravegherea atentă a lui Traian Băsescu. Fostul nr 1 în stat şi-a luat în primire noul domiciliu chiar dacă acum o săptămână, adresase o scrisoare deschisă guvernului, în care se plângea că imobilul repartizat nu respectă cerinţele impuse de lege pentru un fost preşedinte al României. Băsescu enumera printre problemele identificate lipsa spaţiului pentru un cabinet de lucru, lipsa unui salon de primire, a unui garaj şi a posibilităţilor de a se asigura protecţia fizică a sa şi a familiei. Mai mult, Băsescu afirma că prezenţa la doar câţiva metri de vilă a unui bloc cu patru etaje este o sursă de insecuritate şi poate crea grave probleme de intimitate pentru el şi familia sa.
Click! spune
Potrivit vechilor chinezi, calul este considerat, în feng shui, un remediu folosit pentru a atrage faima și a aduce oportunități bune. Calul este o reprezentare a încrederii, victoriei și vitalității. Aceștia ajută posesorii să treacă în viteză peste orice obstacol din viața lor.
Așa arăta vila înainte de modernizări
Vila din Primăverii arăta jalnic înainte ca muncitorii să înceapă lucrările. Tencuiala stătea să cadă, ploua în casă, iar mucegaiul domnea pe pereți. Curtea era la fel de neîngrijită, cu pavele ”mâncate” de vreme, copaci uscați și noroi amestecat cu iarbă. În plus, un ditamai tomberonul zăcea la intrarea în locuință.