Băsescu: În relaţia cu mine, Ponta are un comportament slugarnic

7 august 2014 17:20   Național
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a anunţat astăzi, într-o declaraţie de presă, că respinge propunerile lui Victor Ponta la Ministerul Culturii şi la cel al Bugetului. În plus, preşedintele României l-a atacat dur pe premier, declarând că nu poate reacţiona la invectivele pe care acesta le-ar fi adresat familiei sale.

Şeful statului a afirmat într-o declaraţie de la Palatul Cotroceni, că a respins propunerea ca Rozalia Biro să ocupe portofoliul Culturii şi propunerea lui Claudiu Mandea la conducerea ministerului Bugetului.

Băsescu a făcut referire şi la anunţul lui Ponta cu privire la ruperea pactului de coabitare, ca urmare a unor afirmaţii ale preşedintelui, potrivit cărora l-ar fi "păcălit" în 2012 cu semnarea documentului respectiv.

"În scrisoare se citează lucruri pe care nu le-am spus. Nu am spus că l-am păcălit pe premier. Expresia a aparţinut unui ziarist. Nu am utilizat expresia ”l-am păcălit pe premier”. Nu ezită domnul Victor Viorel să mintă, e stilul lui, modul lui de a face politică", a declarat astăzi preşedintele Traian Băsescu.

Iar atacurile preşedintelui la adresa premierului nu s-au oprit aici:

"În relaţia directă cu mine chiar pare bine educat, uneori excesiv, chiar spre slugarnic. O să încerc să-l ţin mai aproape, probabil anturajul este de vină".

Preşedintele a adăugat că nu vrea să reacţioneze vis-a-vis de invectivele premierului Ponta. În plus, Traian Băsescu susţine că "Ponta vorbeşte foarte urât, mă trimite la brutărie".

Mai multe