Băsescu rămâne fără cetăţenia moldovenească până la Anul Nou

27 decembrie 2016 16:10   Național
Ultima actualizare:

Noul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat, la ProTV Chişinău, că-l va lipsi pe fostul lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, de cetăţenia moldovenească pînă la Revelion, transmite Radio Chişinau.

Dodon a spus că va anula decretul semnat de predecesorul său, Nicolae Timofti, prin care lui Traian Băsescu i-a fost acordată cetăţenia Republicii Moldova, până de Anul Nou.

"Acest decret, care a fost semnat cu încălcarea legislaţiei - toate avizele de la toate instituţiile au fost negative, decretul a fost emis cu încălcarea legislaţiei - de aceea acest decret până la Anul Nou va fi anulat", a declarat Igor Dodon.

Pe 20 octombrie Curtea Constituţională de la Chişinău a respins sesizarea prin care liderul socialiştilor, Igor Dodon, a încercat să obţină anularea decretului preşedintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetăţeniei Republicii Moldova fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

Pe 3 noiembrie, Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au depus jurământul de cetăţeni ai Republicii Moldova la Ambasada de la Bucureşti, iar pe 13 noiembrie au votat în cadrul alegerilor prezidenţiale.

Dodon declarase la mijlocul acestei luni că va anula hotărârea lui Nicolae Timofti de a-i acorda cetăţenia lui Traian Băsescu de îndată ce va deveni preşedinte, informează Agora.md.

Mai multe