Bătaie între chirurgi în sala de operații

17 ianuarie 2016 20:11   Național
Ultima actualizare:

Constantin Ploscaru, chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, este cercetat de poliţişti şi procurori pentru tentativă de omor, după ce a sărit cu bisturiul, în blocul operator, la un alt medic.

Episod incredibil petrecut sâmbătă (16 ianuarie) la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea: doi profesionişti care salvează vieţi s-au încăierat ca pe maidan în sala de operaţii! Scandalul dintre doctori a izbucnit la ora 11.30, chiar în holul blocului operator. Potrivit unor surse din spital, chirurgul Constantin Ploscaru opera un pacient de chist sebaceu, iar medicul Emil Bărbulescu a intrat peste el, susţinând că are nevoie de sala de operaţii. Conflictul a degenerat şi, după ce medicii şi-au spus vorbe grele, Ploscaru l-a atacat cu bisturiul pe Bărbulescu.  

Diagnosticată cu plagă înjunghiată cervicală, victima a cerut să fie internată. Chirurgul Bărbulescu n-a suferit leziuni grave, dar îl va da în judecată pe doctorul Ploscaru. Acesta e cercetat pentru tentativă de omor şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Chirurgul a fost transferat sâmbătă seară în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Medicul Ploscaru este o fire conflictuală şi, potrivit unor surse din spital, a avut probleme cu mai mulţi doctori. El a depus multe sesizări, pline de invective la adresa colegilor şi a conducerii spitalului.  Deranjat că la ultima evaluare n-a mai fost notat cu calificativul „Foarte bine”, Ploscaru a dat în judecată spitalul în septembrie 2015.

Mai multe