Bătrân de 76 de ani care și-a ucis iubita, condamnat la 10 ani de închisoare

17 august 2020 17:32   Național
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 76 de ani din Tecuci a fost condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea pentru omor, după ce acesta şi-a ieşit din minţi pentru că partenera de viaţă a refuzat să bea o cafea cu el. Bărbatul a lovit-o pe femeie cu pumnii şi a înjunghiat-o.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Georgică Boţoroga, un bătrân de 76 de ani, din Tecuci, la 10 ani de închisoare pentru omor. Acesta și-a bătut iubita cu pumnii și a înjunghiat-o, ulterior femeia căzând de la fereastră și decedând la scurt timp, informează Adevărul.

De asemenea, bărbatul a fost obligat să îi plătească surorii victimei suma de 10.000 de lei drept daune morale şi câte 15% din venitul lunar pentru fiecare dintre cei doi copii minori ai femeii pe care a ucis-o, până la data când aceştia vor deveni majori. 

Un bărbat de 76 de ani din Tecuci și-a ucis concubina

Se pare că acesta invita în apartamentul său femei cu o condiție socială nefavorabilă, cu care forma relații. Așa s-a întâmplat și în cazul victimei, cu care a trăit în concubinaj din luna august 2017. Bătrânul era extrem de violent şi irascibil şi îşi bătea zilnic concubina, arată surse din anchetă.

Ultimul episod de violență s-a terminat tragic însă, din nefericire. Georgică Boţoroga s-a enervat peste măsură pentru că femeia a refuzat să bea o cafea cu el, iar de aici lucrurile au degenerat. Bătrânul a lovit-o de mai multe ori cu pumnii în zona feţei şi apoi a înjunghiat-o cu un cuţit.

În încercarea de a-şi salva viaţa, victima s-a urcat pe pervazul ferestrei de la apartamentul situat la etajul al patrulea al unui bloc din Tecuci, de unde s-a prăbuşit în gol, murind la scurt timp. În încercarea de a scăpa de pedeapsă, agresorul a susținut ulterior că femeia a căzut de la fereastră din greșeală, din vina ei. Vecinii de bloc au contrazis însă vehement această ipoteză.

 În urma evaluării psihiatrice s-a constatat că bărbatul „a prezentat la data faptei diagnosticul de tulburare de personalitate de tip mixt, tulburare organică de personalitate, dar cu păstrarea discernământului”. 

Mai multe