Bătrân omorât cu pumnii şi cu picioarele. Ce l-a dat de gol pe criminalul de 19 ani

27 decembrie 2016 18:08   Național
Ultima actualizare:

Sfârşit cumplit pentru un bătrân în vârstă de 84 de ani, snopit în bătaie de un consătean. Suspectul a fost prins după aproape o săptămână, fiind identificat după o urmă lăsată în casa pensionarului.

Locuitorii satului Cheud (Sălaj) au aflat îngroziţi că un vecin de 84 de ani a fost găsit mort în propria locuinţă. Pensionarul a fost ucis în noaptea de 17 spre 18 decembrie, după ce fost bătut crunt de Beniamin Covaci, în vârstă de 19 ani, din acelaşi sat.

S-a dus la discotecă

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, tânărul a pătruns la miezul nopţii în casa octogenarului, hotărât să-l jefuiască. Covaci a fost surprins însă de proprietar, aşa că s-a năpustit asupra lui cu pumnii şi picioarele. După ce l-a doborât pe pensionarul neajutorat, agresorul a plecat ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Ucigaşul a mers apoi la o discotecă situată la 30 de kilometri distanţă de satul Cheud, cu scopul de a-şi crea un alibi, în eventualitatea în care poliţiştii l-ar fi inclus în cercul suspecţilor.  

Urma de încălţăminte

Trupul neînsufleţit al bătrânului a fost găsit dimineaţă, pe podea, de un vecin care obişnuia să îl ajute la treburile casei. “Concluziile provizorii ale necropsiei au stabilit că victima a decedat ca urmare a unor loviri active cu corpuri dure şi cădere între două planuri dure”, dezvăluie procurorul Crin Bologa.

Asasinul a fost identificat vineri, 23 decembrie, la cinci zile de la comiterea faptei. Tânărul a fost dat de gol de urma de încălţăminte pe care a lăsat-o în casa pensionarului. Beniamin Covaci a fost trimis în spatele gratiilor pentru 30 de zile. 

Mai multe