Bătrâna de la grădiniță va fi reangajată! Directoarea care a concediat-o, sancționată

2 aprilie 2019 14:24   Național
Ultima actualizare:

Bunicuța de 83 de ani care a impresionat o țară întreagă a primit vești bune! Sofia Chițora lucra ca femeie de serviciu la o grădiniță din comuna Motru, însă a fost concediată de directoare la scurt timp după ce subiectul a apărut în presă.

Marți (2 aprilie), ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că bătrâna va fi reangajată, iar directoarea care a concediat-o va fi sancționată pentru gestul ei, potrivit stirileprotv.ro. Bătrânica a fost lăsată fără salariul de 400 de lei pe lună, după ce directoarea instituției a decis să o concedieze. Acei bănuți o ajutau pe tanti Sofia să completeze pensia mică.

Bătrâna avea un contract de două ore pe zi în localitatea gorjeană  Leurda. Micuții de la grădiniță o adorau pe simpatica bătrână, care de cele mai multe ori le dădea fructe și dulciuri când îi vedea. 

Bătrânica de la grădiniță a fost concediată imediat după ce povestea ei a apărut în presă

„Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiţii normale, ca în momentul în care te pensionezi”, a declarat, pentru Mediafax, Georgeta Popescu, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Nici viceprimarul din Motru nu a fost de acord cu măsura luată de directoare: „ „Nu este o măsură morală. În primul rând, bătrânica va avea de suferit. La vârsta ei, să primească o astfel de veste nu este aşa de uşor. Mă simt şi eu vinovat, fiindcă i-am făcut publică povestea. Sunt dezamăgit, iniţial am crezut că e păcăleală de 1 aprilie“. Sofia Chiţoran câştiga 440 de lei ca femeie de serviciu, la care se adăuga pensia de 600 de lei pentru că a muncit la CAP”.

Sofia Chițora a lucrat ca femeie de serviciu din anul 1979 și era văzută ca o persoană liniștită, care nu a creat probleme niciodată. 

„Mă scol, fac curat la copii, că mi-au fost dragi copiii, că sunt mici, frumoşi, curaţi. Îmi spun şi câte o poezie, îi mai întreb şi câte degete are la o mână, dacă scad, dacă pun, mai fac cu ei”, a mărturisit Sofia Chiţoran pentru Știrile Pro TV.

Mai multe