Bătută de învăţător până a făcut pe ea

18 mai 2018 19:52   Național
Ultima actualizare:

Umilitor! Un învăţător pensionar a bătut cu arătătorul o fetiţă de clasa a IV-a, până când copila a făcut pe ea. Dascălul s-a înfuriat după ce copila, chemată la tablă să rezolve un exerciţiu, s-a blocat şi nu a mai spus nimic. Familia elevei a depus plângere la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar.

Miercuri, la şcoala gimnazială din Bistriţa-Bârgăului, o fetiţă de clasa a IV-a a fost bătută până a făcut pe ea. Aceasta a fost scoasă în faţa clasei, alături de alţi trei colegi, pentru a rezolva nişte exerciţii la matematică. Fetiţa s-a blocat şi nu a mai scos nici un cuvânt, atitudine care l-a înfuriat peste măsură pe învăţător. Acesta ar fi luat arătătorul de lângă tablă şi ar fi început să o lovească pe copilă peste spate şi peste picioare. Atât de tare s-a speriat copila de 11 ani, încât a făcut pe ea. Ajunsă acasă, copila nu a vrut să îi povestească mamei ce s-a întâmplat, aceasta auzind despre incident de la părinţii colegilor de clasă ai fetei sale. În cele din urmă, copila a recunoscut că a fost bătută de către profesor. „Fata mi-o zis: «Mă, mamă, m-o scos la tablă, pe patru copii în total, pe trei i-o lăsat să plece înapoi, dându-le un băţ peste fund, am vrut să plec, mi-o arătat băţul şi o prins a da până am făcut pe mine.» Am vorbit cu profesorul, mi-o spus că şi-o ieşit din fire şi asta e. Nici măcar să zică scuză-mă, nu se mai întâmplă, absolut nimic”, a declarat pentru adevarul.ro Manta Paraschiva, mama fetiţei.

Dumitru Dragotă are 65 de ani şi este la catedră de mai bine de patru decenii. Acesta s-a pensionat în urmă cu un an, însă a revenit la catedră în ultimul semestru, după ce o învăţătoare a şcolii a intrat în concediu de maternitate. Dascălul recunoaşte incidentul. „Nu a vorbit sub nicio formă. Nu a vorbit absolut nimic, nu a vrut să coopereze deloc. M-am înfuriat puţin şi asta a fost... Mi-am ieşit din fire. A fost o singură lovitură”, încearcă să explice cele întâmplate învăţătorul Dumitru Dragotă.Mama fetiţei lovite crede că atitudinea învăţătorului are legătură şi cu condiţia modestă a familiei. Aceasta mai are 8 fraţi, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani. Familia Manta locuieşte pe un deal, la câţiva kilometri buni de şcoală. Cei 9 copii şi părinţii lor locuiesc în doar două camere, însă Paraschiva Manta spune că se străduieşte să le ofere copiilor săi tot ce îşi doresc.

Click! spune

„Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au fost sesizaţi prin plângere scrisă. În cauză s-a deschis dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de purtare abuzivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

Mai multe