Beks, câinele-poliţist salvat din mâinile hingherilor

14 decembrie 2015 22:30   Național
Ultima actualizare:

După povestea tristă a câinelui-erou Max, un alt caz stârneşte revolta iubitorilor de animale. Un ciobănesc german, care timp de 8 ani a “lucrat” în Poliţie, a fost abandonat într-un adăpost pentru animale. A avut însă norocul să fie îndrăgit de o bucureşteancă, aceasta adoptându-l pe loc.

Un câine frumos, deştept, antrenat să ia urma, aşa este Beks. Ciobănescul german, ajuns la vârsta de 8 ani, merge însă greoi şi are probleme la urcat treptele din cauza durerilor pe care le are la picioare. Aşa că a fost “casat”, conform legii, iar de la Poliţia Canină, unde poliţiştii Capitalei se mândreau cu el, Beks a ajuns la hingheri! Într-un loc străin, lângă alte animale pe care nu şi le mai doreşte nimeni, câinele-poliţist s-a simţit pentru prima dată abandonat.

”Tristeţea lui era grea. Era tristeţea sufletului dezamăgit. Dacă nimeni nu-l lua în 14 zile putea să fie eutanasiat. Din fericire, Beks a stat acolo doar două zile, pentru că l-am adoptat. Am ajuns să ştiu de el pentru că inima unui poliţist era îndurerată şi a cerut ajutor. A plâns când l-a lăsat acolo, dar nu a avut altă soluţie. Când acel poliţist, care a avut grijă de el şi a lucrat cu el, trebuie să-l hrănească şi mai ales să plătească serviciile medicale din propriul lui salariu, e greu”, a povestit, pentru Click!, Luminiţa ­Rădulescu, femeia care l-a salvat.

Bucureşteanca l-a dus la veterinar şi are acum grijă ca “bătrânul poliţist” să primească tratamentul necesar. “Stă la căldură, ia 4 pastile pe zi şi face injecţii la 4 zile. După două tratamente, deja urcă şi coboară treptele. Eu l-am luat ca să fiu sigură că scapă cu viaţă, iar dacă doreşte cineva să-l adop­te, o poate face oricând. E un câine foarte deştept şi ­foarte cuminte”, ne-a spus Luminiţa Rădulescu.

Câinele-erou Max, «casat» de Armată

Max, singurul câine al Armatei Române care a fost antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni, a fost diagnosticat, anul trecut, cu o boală gravă, dirofilarioză. Ciobănescul german a fost ”casat” de Armată și ar fi ajuns într-un adăpost, dacă o iubitoare de animale nu l-ar fi luat în grija sa. În ciuda tratamentelor pe care le-a primit, Max a pierdut lupta cu boala și în septembrie a murit, la vârsta de șase ani. Câinele-erou a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul ”Raiul Animalelor”.

Mai multe