Berbecuții salvați din naufragiu se recuperează într-un adăpost din Ilfov

28 februarie 2020 18:54   Național
Ultima actualizare:

Berbecuţii salvaţi de pe nava “Queen Hind”, scufundată în Portul Midia, se recuperează într-un adăpost din Ilfov şi, mai nou, au învăţat să se joace cu mingea. Epava a fost adusă la cheu şi au început operaţinile de decopertare, iar leşurile vor fi scoase şi duse la un incinerator.

Animăluţele traumatizate după ce vasul “Queen Hind” a naufragiat în Portul Midia au început să-şi revină. Oile salvate de pe epavă se află într-un adăpost din Ilfov, unde primesc cele mai bune îngrijiri. Mingea e cel mai nou obiect care le suscită interesul. Un berbec mai îndrăzneţ a fost numit „Dudu Georgescu“ (fostă Gheată de Aur a României în anii ’70), pentru abilităţile sale fotbalistice. 

“Pentru că sunt animale foarte curioase, cărora, atunci când se simt într-un mediu sigur, le place să exploreze şi să interacţioneze cu oamenii, ne-am gândit să le luăm nişte mingi. Majoritatea berbecilor le-au mirosit sau le-au atins, cu o expresie adorabilă de uimire combinată cu entuziasm pe moace. Câţiva dintre ei chiar şi-au exersat lovitura de cap, iar pe campionul acestor execuţii (alintat «Dudu Georgescu») urmează să-l cunoaşteţi în zilele ce urmează“, transmite ARCA (Animal Rescue and Care – Salvarea şi Îngrijirea Animalelor), asociaţia care se ocupă de oile salvate de la înec. adaugă echipa de la fundaţie.

Ovinele moarte pe “Queen Hind” vor fi duse la un incinerator de animale din Smârdan (Tulcea), scrie adevarul.ro. Deocamdată, epava, care a fost scoasă pe 25 februarie de compania Grup Servicii Petroliere (GSP), este trasă la cheu, în Dana 10 din Portul Constanţa. Tot GSP se va ocupa de scoaterea leşurilor din epavă, după ce vor fi degajate porţiuni din bordaj şi din punţi. 

Click! spune

Accidentul naval s-a produs pe 24 noiembrie 2019. “Queen Hind”, o navă sub pavilion Palau, s-a scufundat în Portul Midia. Doar 180 dintre cele 14.600 de oi au putut fi salvate. Cadavrele aflate în descompunere zac în continuare în compartimentele inundate ale navei, dar „nu prezintă risc biologic“, potrivit autorităţilor. 

Mai multe